Guvernul german va pune “timpii morti” din activitatea parcurilor eoliene pe cheltuiala cetatenilor

Guvernul german va pune “timpii morti” din activitatea parcurilor eoliene pe cheltuiala cetatenilor

Potrivit planurilor Berlinului, pina in 2030 circa 15% din energia consumata in Germania va fi produsa de parcurile eoliene de la Marea Baltica si Nordului. Puterea acestor parcuri ar urma sa ajunga pina la 25.000 de megavati, in conditiile in care in in prezent se ridica la doar 5.500 de megavati.

In prezent, ritmul de conectare a parcurilor eoliene la reteaua energetica de pe uscat ramine extrem de scazut in Germania. Daca un parc eolian gata pentru exploatare nu va fi folosit, atunci operatorul retelei energetice va trebui sa plateasca pentru timpii morti. Autoritatile germane intentioneaza sa le permita operatorilor de retele sa includa aceste pierderi in facturile cetatenilor pentru energia electrica.

Guvernul german asigura ca, in situatia in care cauza conectarii intirziate a parcurilor eoliene la retelele electrice va fi neglijenta operatorului, pierderile nu vor putea fi puse pe seama clientilor. In opinia ministrilor, propunerea lor va duce la o dezvoltare mai rapida a parcurilor eoliene si va inlatura neincrederea operatorilor de retele energetice si barierele investitionale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente