Array

Perdele forestiere de protectie a drumurilor

Perdele forestiere de protectie a drumurilor

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat marti ca plantarea unor perdele forestiere de protectie a drumurilor, in urma semnarii unui protocol cu Ministerul Mediului, va costa 1,2 milioane de euro, de 40 de ori mai putin decat daca ar fi fost montate parazapezi.

“Din cei 870 kilometri de drumuri nationale si autostrazi, pe care sunt iarna probleme cu deszapezirea si care ar trebui sa fie dotati cu parazapezi, avem bani doar pentru 133 de kilometri de montat parazapezi.

Prin semnarea acestui protocol cu Ministerul Mediului, vom face o economie substantiala la intretinerea drumurilor. Costurile, prin plantarea perdelelor forestiere, vor fi de 1,2 milioane de euro, de circa 40 de ori mai mici decat daca ar fi fost puse parazapezi. Banii vor fi alocati din Fondul de Mediu, de catre Ministerul Mediului”, a spus Boagiu.

Ea a apreciat ca, prin plantarea perdelelor forestiere, se va fluidiza traficul, iar interventiile in cazul producerii unor accidente vor fi mai usoare.

Ministrul Transporturilor a precizat ca se va crea o echipa mixta formata din reprezentanti ai CNADNR si ai inspectoratelor teritoriale de mediu, iar saptamana viitoare se va stabili programul lucrarilor.

La randul sau, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat: “Ca la noi, la nimeni. Avem doua hotarari de guvern, din 2004 si 2006 si cu toate ca am avut discutii lungi cu alti ministri ai Transporturilor, iata ca am pornit acest program.

Problema este a terenurilor si initiativa ministrului Boagiu, legata de exproprieri, a fost de bun augur si am inceput sa identificam terenurile, in punctele critice, unde vom planta aceste perdele forestiere”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente