Incendiu in Parcul Natural Portile de Fier

Incendiu in Parcul Natural Portile de Fier

Flacarile au cuprins versantii muntosi din zona Baia Noua- Tisovita. Intrucat terenul este accidentat, pompierii merg pe jos, circa o jumatate de ora. In plus, telefoanele si statiile nu functioneaza, intrucat in zona nu este semnal.

Ora 12,20 Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Drobeta”, pana acum au ars aproximativ 7 ha liziera de padure.

Se intervine, in continuare, pentru stingerea mai multor focare, pe o suprafata  de 400 metri liniari.

“Pentru ca nu au putut sa ajunga la locul incendiului, dat fiind terenul accidentat, cei 26 de subofiteri, 3 ofiteri, 10 voluntari si 4 padurari au mers, pe jos, circa o jumatate de ora. Incendiul se manifesta puternic in zona Tisovita”, ne-a spus plt. Mj. Ramona Nistor, purtatorul de cuvand al ISU.

Deocamdata nu se cunoaste cauza.

Ora 12,04 Incendiul a fost anuntat ieri dupa-amiaza, la ora 16,16. “Garda de Interventie nr. 3 Dubova a intervenit cu o autospeciala cu apa si spuma si 4 subofiteri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata si liziera, pe raza satului Baia Noua, comuna Dubova, in Unitatea de Productie 3, PARCELA 103 SI PARCELA 104, din cadrul Parcului Natural Portile de Fier”, ne-a precizat plt. Mj. Ramona Nistor, purtatorul de cuvant al ISU “DRobeta”.

Din pacate, interventia in zona a fost si este in continuare dificila, intrucat flacarile se manifesta pe un teren accidentat.

Accesul mijloacelor auto este in zona inaccesibil, astfel ca pompierii sunt nevoiti sa mearga pe jos, circa o jumatate de ora, transportand cu ei totodata si maturi, lopeti si sticle cu apa.

In plus, pentru ca in zona nu este semnal, nu merg nici statiile si nici telefoanele.

“Interventia s-a desfasurat pe tot parcursul noptii, iar in aceasta dimineata, au plecat in zona, pentru a face schimbul de efective, 3 ofiteri si 21 subofiteri cu un autocamion de interventie”, a adaugat reprezentantul ISU “Drobeta”.

Din cauza vantului puternic, focarele incendiului  s-au extins, interventia facandu-se cu maturi, lopeti si sticle cu apa, transportate de catre pompieri.

Pe langa pompieri, la interventie participa 4 padurari, precum si 10 voluntari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente