Pericol invizibil. Aparatele electrocasnice ne iradiaza!

0
507

Conform masuratorilor autoritatilor, suntem expusi undelor electromagnetice.

Nu ne imbolnavesc imediat, dar suntem loviti de un soi de picatura chinezeasca, ale carei efecte pe termen lung putem doar sa le banuim. Ne expunem si cand stam prea aproape de televizor, de calculator sau laptop, pana si Internetul Wireless emite unde care pot fi masurate.

Adaugati la toate aceste radiatii pe care le produc aparatele electrice din casa, radiatiile exterioare ale antenelor de emisie radio, de televiziune terestra sau de telefonie mobila. Unele dintre acestea nu existau acum zece ani.

Nimeni nu precizeaza ca undele electromagnetice pe care le absorbim ar fi daunatoare, insa nimeni nu poate sa certifice ca ar fi inofensive. Specialistii in telecomunicatii au efectuat masuratori in Bucuresti si au descoperit ca in interiorul apartamentelor se aduna cel putin 20 de surse de astfel de radiatii.

S-au efectuat masuratori in cartierele Drumul Taberei si zona 1 Mai. In ambele locuri, puterea insumata ajunge in mod obisnuit la aproximativ doi volti per metru, adica pana la maximum 3% din norma admisa.

Medicii informeaza ca masuratorile sunt in limitele acceptate si ca putem trai cu aceste unde toata viata. Radiatiile electromagnetice devin insa periculoase cand depasesc limitele si genereaza incalzirea corpului uman.

Ca o masura suplimentara de siguranta, medicii recomanda sa pastram distante minime fata de aparatele care emit unde electromagnetice:

* 15 cm fata de telefoanele mobile sau switch wireless Internet;
* 3 metri fata de televizoare cu tub;
* 40 cm fata de monitorul calculatorului.
Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.