Personalul ANPM primeste instructaj pentru aplicarea legislatiei Natura 2000

Federa?ia Coali?ia Natura 2000 România protesteaz? fata de transformarea avizului obligatoriu al custozilor ariilor protejate în unul consultativ
Personalul ANPM primeste instructaj pentru aplicarea legislatiei Natura 2000

Centrul National pentru Dezvoltare Durabila, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor – Directia Biodiversitatii organizeaza in perioada 6-10 februarie 2012 in Buftea (Palatul Stirbei) sesiunea de instruire a personalului Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bucuresti si Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov.

Sesiunea este organizata in cadrul proiectul InfoNatura2000 “Campanie nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania”.
Aceasta activitate de instruire este importanta pentru intelegerea si aplicarea unitara la nivel national a prevederilor comunitare prin care se asigura conservarea speciilor salbatice si a habitatelor naturale din siturile Natura 2000.

Programul de formare, cu durata de 5 zile, va fi sustinut de catre experti care vor explica modul aplicare a procedurilor comunitare de evaluare adecvata a impactului antropic asupra siturilor Natura 2000. In cadrul sesiunilor teoretice participantii vor avea ca suport de curs Manualul de aplicare a Ghidului privind evaluarea adecvata a impactului planurilor/proiectelor asupra obiectivelor de conservare a siturilor Natura 2000 si a procedurii de emitere a avizului custozilor/administratorilor. Programul include si o vizita de lucru in Situl de Protectie Speciala Avifaunistica (SPA) Gradistea-Caldarusani-Dridu din judetul Ilfov, sit relevant pentru impactul antropic asupra naturii.

Cursurile din regiunea Bucuresti-Ilfov fac parte din seria de 8 sesiuni de instruire care se organizeaza in perioada februarie-martie 2012 pentru 240 de angajati ai Agentiei Nationalepentru Protectia Mediului, ai Agentiilor Regionale pentru Protectia Mediului si ai Agentiilor pentru Protectia Mediului din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Proiectul InfoNatura2000 “Campanie nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania”– SMIS-CSNR 17609 este co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa prioritara 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii”.
Bugetul total al proiectului este de 14.036.402 lei, dintre care: 11.543.466 lei (finantare nerambursabila din FEDR si bugetul de stat) si 2.492.936 lei contributia beneficiarului. Durata proiectului este de 27 de luni, intre 14 decembrie 2010 – 14 martie 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *