Peste 15 primarii din judetul Timis au fost amendate pentru ca nu au inchis gropile de gunoi

  0
  470

  Peste 15 primarii din judetul Timis au fost amendate si alte 24 au primit avertismente pentru ca nu au inchis gropile de gunoi comunale sau nu au respectat normele impuse de Uniunea Europeana de inchidere a acestora, transmite corespondentul NewsIn.gunoi Timis

  Din cele 171 de gropi de gunoi comunale, la 16 iulie, data la care ar fi trebuit inchise, peste 40 inca mai functionau.

  „Au fost aplicate 17 amenzi si 24 de avertismente. Aceste amenzi sunt in suma totala de 197.000 de lei” a declarat, marti, directorul Garzii de Mediu Timis, Mihai Danut Cepeha.

  In ceea ce priveste gropile de gunoi din orase, pana la 16 iulie, comisarii Garzii Regionalei de Mediu au dat o singura amenda, pentru un depozit de gunoi din judetul Caras-Severin.

  „Am avut de controlat opt gropi in mediul urban si mai multe in mediul rural. S-a dat o singura amenda in Caras-Severin, iar in mediul rural au fost controlate primariile. Au fost constatate o serie de deficiente din cauza lipsei fondurilor din partea consiliilor locale”, a declarat si Silviu Hurduzeu, directorul Garzii Regionale de Mediu Timis.

  Pe de alta parte, problema gropilor de gunoi din judet va fi rezolvata de groapa de gunoi ecologica de la Ghizela. Constructia acesteia ar putea incepe in luna octombrie, dupa ce, la finele lunii iulie, o comisie de la CJ Timis a deschis ofertele firmelor care si-au aratat intentia de a construi deponeul. 38 de societati au achizitionat caietul de sarcini, dar doar patru firme si-au depus ofertele.

  Constructorul va fi ales in functie de oferta financiara, timpul de executare a lucrarilor, calitatea lucrarilor, dar si garantia acestora.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.