Peste 200 de voluntari, elevi in Ploiesti au participat la impadurirea unei suprafete de 23 ha de teren in comuna Ciorani

0
314
Peste 200 de hectare de teren vor fi impadurite in Maramures, in aceasta primavara
Peste 200 de hectare de teren vor fi impadurite in Maramures, in aceasta primavara
Peste 200 de voluntari, elevi in Ploiesti au participat la impadurirea unei suprafete de 23 ha de teren in comuna Ciorani

Peste 200 de voluntari, elevi ai unor unitati de invatamant din municipiul Ploiesti (Scoala cu clasele I-VIII „Grigore Moisil”, Scoala cu clasele I-VIII „Ienachita Vacarescu” si Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”) si ai Grupului Scolar Ciorani au participat, miercuri si joi, la impadurirea unei suprafete de 23 ha de teren in comuna Ciorani.

Elevii au plantat in cele doua zile un numar de 6.500 de puieti de stejar, par paduret, cer, frasin de balta, ulm de turkestan si paducel pe o suprafata de aproximativ un hectar din totalul de 23 alocate impaduririi.
Asociatia Social Eco Team (SET) si Directia Silvica Prahova au oferit fiecarui participant o mapa cu material informativ referitor la plantare, diploma de participare, dar si un puiet de brad care le va aminti peste ani de acest eveniment.
Intreaga actiune a fost coordonata de Directia Silvica Prahova si realizata in parteneriat cu Primaria Ciorani, Asociatia Social Eco Team (SET) si cele patru unitati scolare din judet.
Evenimentul la care au participat angajati ai Directiei Silvice Prahova, ai Ocolului Silvic Ploiesti, ai Comisariatului de Mediu Prahova, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene s-a incadrat in obiectivele SET de orientare a tinerilor spre activitati de voluntariat si de grija fata de mediul inconjurator si a fost asociat cu campaniile “Luna Padurii” si “Scoala Altfel”.
SET a organizat si anul trecut activitati similare in cadrul carora s-au plantat peste 20.000 de arbori la Urlati si Targsorul Nou, asigurandu-se, in acelasi timp, intretinerea acestor plantatii. De asemenea, SET a coordonat la nivel judetean campaniile de curatenie ”Let’s Do It Romania” in anii 2010 si 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.