Peste 4.000 de participanti la Bursa locurilor de munca verzi la Ramnicu Valcea

Peste 4.000 de participanti la Bursa locurilor de munca verzi  la Ramnicu Valcea
Peste 4.000 de participanti la Bursa locurilor de munca verzi la Ramnicu Valcea

AJOFM Valcea a organizat, astazi, la Centrul Regional pentru Formarea Profesionala a Adultilor Rm.Valcea, Bursa locurilor de munca verzi.
83 de societati comerciale, din care 73 au fost prezente in Bursa, au pus la dispozitia somerilor 435 locuri de munca vacante, la care s-au adaugat cele 200 de posturi disponibile prin reteaua EURES Romania. Din oferta, o treime au fost locuri de munca verzi.

Peste 4.000 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca s-au prezentat la Bursa. Dintre acestea, au fost selectate in vederea sustinerii interviului de angajare/probei de lucru, un numar de 1498 persoane.

S-au incadrat pe loc, fiind acceptati de angajatori direct in Bursa, un numar de 172 someri in ocupatii/meserii precum: ambalator manual, asistent manager, bucatar, confectioner, consilier juridic, contabil, crescator pasari, curier, electrician, excavatorist, inginer agronom, inginer electroenergetica, ingrijitor cladiri, ingrijitor spatii verzi, instalator, lacatus mecanic, lucrator comercial, gestionar, manager, manipulant, mecanic auto, mecanic utilaje, muncitor necalificat in agricultura, muncitor necalificat demolare cladiri, muncitor plantatii si amenajare zona verde, secretara, sofer, subinginer constructii civile, tamplar universal, vanzator, vulcanizator, zidar rosar-tencuitor. Angajatorii care au incadrat in munca someri din categoriile prevazute de Legea 76/2002, la art.80 si art.85, vor beneficia de subventionarea locului de munca din bugetul asigurarilor sociale de somaj pe o perioada de un an de zile.

Participantii interesati au fost informati si consiliati cu privire la tehnicile de cautare a unui loc de munca, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redacteaza o scrisoare de intentie.

Alte alternative ocupationale adresate somerilor au venit din partea Centrului Militar Judetean Valcea, pentru cei care doresc sa urmeze o cariera militara, dar si de la compartimentul EURES, din cadrul AJOFM Valcea, pentru valcenii care sunt interersati sa lucreze in spatiul Uniunii Europene. Au fost prezenti si furnizori de formare profesionala din judetul Valcea. Rezultatele finale ale Bursei locurilor de munca verzi vor fi comunicate dupa 30 de zile. Urmatoarea bursa va avea caracter general si se va organiza la nivel national, inclusiv la Rm.Valcea, pe data de 25 aprilie 2014.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente