Petrom are de recuperat de la stat 600 milioane euro din lucrari de mediu, pana in 2034

  0
  394
  Petrom are de recuperat de la stat 600 milioane euro din lucrari de mediu, pana in 2034
  Petrom are de recuperat de la stat 600 milioane euro din lucrari de mediu, pana in 2034

  OMV Petrom are de recuperat pana in 2034, de la Guvern, 600 de milioane de euro, reprezentand cheltuieli pentru lucrarile de decontaminare si pentru sonde abandonate, a declarat, miercuri, directorul general executiv al OMV Petrom S.A., Mariana Gheorghe.

  Rambursarile pentru lucrarile de decontaminare au ca termen limita 2019, iar cele pentru sondele abandonate, anul 2034.

  „Din evaluarile pe care le avem confirmate de auditorul financiar, cheltuielile pentru poluari si pentru sondele abandonate sunt de 600 de milioane de euro. Noi am facut deja o parte din cheltuieli, iar atunci cand vom avea gata documentatia necesara vom incepe si procesul de rambursare”, a spus Mariana Gheorghe.

  Grupul Petrom a inregistrat in primul semestru al acestui an un profit net de 1,744 miliarde lei, cu 14% mai mare fata de cel realizat in prima parte a anului trecut, de 1,526 miliarde lei, potrivit raportului publicat miercuri de grup.

  De asemenea, vanzarile Petrom au crescut cu 23%, la 10,271 miliarde lei, comparativ cu vanzarile inregistrate in primele sase luni ale anului trecut, de 8,343 miliarde lei.

  „Al doilea trimestru indica o buna performanta operationala. In contextul unui pret favorabil al titeiului, am beneficiat de cresterea nivelului de productie si de revenirea cererii de carburanti si gaze naturale, atat in sectorul industrial, cat si comercial, in special in Romania. Pentru prima oara de la privatizare, am reusit sa crestem usor, pentru al patrulea trimestru consecutiv, debitele zilnice medii de productie ale grupului”, a declarat directorul general executiv al OMV Petrom S.A., Mariana Gheorghe.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.