Bazinele de inot si piscine naturale

Bazinele de inot naturale

Exista un interes din ce in ce mai mare pentru bazinele de inot naturale care nu contin clor si care permit supravietuirea speciilor de plante si pesti.

Bazine de inot naturale ofera o metoda complet biologica pentru a creea piscine curate, si limpezi pentru inot. Aceste bazine se pot face la scara mica, pentru copii dar si bazine mai mari si mai adanci pentru inotatori. Bazinele naturale sunt utilizate pe scara larga in SUA dar si in Europa (in special Germania).

Practic, piscinele naturale de inot sunt la fel ca piscinele normale, au pompa de apa de debit mic, dar si zone de regenerare a vegetatie de apa. Zonele se amenajeaza pe un substrat gros de pietris, unde amplasam o diversitate de plante acvatice (plante de adancime, emergente, si plante plutitoare). Acestea sunt plantate la o densitate de 2-5 plante/mp. Apa pompata trebuie sa aiba un debit de 26 de litri/mp zilnic. Costurile pentru construirea bazinelor de inot naturale sunt de aproximativ 100 de dolari /mp.

Plantele acvatice sunt de trei categorii:
Plante emergente: Typha spp..; Iris spp..; Lythrum salicaria; Eleocharis (papura); Butomus umbellatus ; Baldellia ranunculoides; Acorus spp..; Caltha spp..; Myosotus spp…
Plante de apa adanca: Ranunculus spp..; Myriophyllum verticillatum, spp..; Elodea canadensis; Potamogeton lucens; Chara aspera; Ceratophyllum sp.
Plante plutitoare: Nymphoides pletata; Ptamogeton natans ; crinii de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *