Sectorul de procesare a materiilor prime ecologice din Romania este inexistent

Sectorul de procesare a materiilor prime ecologice din Romania este inexistent

Desi Romania se numara printre primii 15 exportatori de produse ecologice din lume, in tara nu exista un sector care sa asigure procesarea materiilor prime, deoarece fabricile sunt putine, atrata Asociatia Bio Romania.

„Din pacate (…) ne lipseste sectorul de procesare a materiilor prime ecologice”, a declarat presei, conducerea Asociatiei Bio Romania.

Produsele bio se comercializeaza in Romania la magazinele specializate de tip „Plafar”.

„Un magazin exclusiv pentru produse bio in tara noastra nu exista deocamdata, din cauza ca gama acestor produse certificate este foarte mica, iar preturile sunt foarte mari. Multe dintre produsele bio sunt importate, iar preturile cu care ajung in tara sunt mai mari decat in tara de unde sunt importate”, marturiseste la unison conducerea asociatiei citate.

Statisticile arata ca agricultura Bio are un mare viitor in Romania si „poate fi singurul tip de agricultura care poate sa duca la supravietuirea si perpetuarea speciei umane”.

La intalnirea privind promovarea produselor bio au fost prezenti reprezentanti ai MADR, DADR, DSV si APIA Brasov, fermieri, si reprezentanti din invatamant.

„Este un seminar in care se explica ce inseamna agricultura ecologica, alimentul ecologic, beneficiile, avantajele si dezavantajele acestor alimente. Seminarul se adreseaza atat mass-media, cat si tinerilor din scoli si licee. Dorim ca aceia care sunt formatori de opinie cum este mass-media, dar si cadrele didactice sa ne ajute pe noi, Asociatia Bio Romania, sa putem sa extindem productia agricola de produse ecologice, care este singura ce asigura o dezvoltare durabila a satului romanesc atat din punct de vedere al fertilitatii solului, protectiei mediului dar si din punct de vedere economic si social”, a spus seful asociatiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente