Statul plateste pentru impadurirea terenurilor agricole

Statul plateste pentru impadurirea terenurilor agricole

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) primeste, de luni, cereri de finantare pentru proiectele de impaduriri, investitii non-agricole in mediul rural, dar si pentru irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare.

Cei interesati de impadurirea terenurilor agricole vor avea la dispozitie 131,88 milioane euro prin Masura 221 – “Prima impadurire a terenurilor agricole”, in perioada 3 – 28 septembrie 2012,

Potrivit APDRP, implementarea Masurii 221 are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire. Cu sprijinul acestei masuri se poate finanta realizarea de perdele forestiere sau plantatii de arboret.

Prin aceasta masura se pot acorda trei tipuri de plati: o prima pentru lucrarile de infiintare, o prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei pe o perioada de cinci ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere si o prima compensatorie fixa anuala pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 15 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei.

Investitii in mediul rural

Tot in perioada 3 – 28 septembrie 2012 se pot depune la APDRP cereri de finantare pentru investitii in mediul rural prin Masura 312 “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”.

Fondurile totale disponibile, in cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor pentru Masura 312, sunt de 134,66 milioane de euro. Banii pusi la dispozitie reprezinta totalul fondurilor disponibile pentru aceasta masura pana la finele perioadei de finantare, mai precis 31 decembrie 2013.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei masuri de finantare este de 200.000 de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente