Pista pentru biciclete spre Rasinari, gata in luna octombrie

  0
  472
  Pista de biciclete transfrontalier? - Au început lucr?rile la tronsonul II
  Pista de biciclete transfrontalieră - Au început lucrările la tronsonul II
  Pista pentru biciclete spre Rasinari, gata in luna octombrie
  Pista pentru biciclete spre Rasinari, gata in luna octombrie

  Sibienii vor avea din luna octombrie o pista de biciclete de aproape 15 km. De maine, incepe amenajarea acestei piste pe ruta spre Rasinari, pana la Tropinii Noi, traversand apoi Padurea Dumbrava – pana la iesirea spre Poplaca, in spatele Jandarmeriei. Este vorba despre 11, 5 km, ce se adauga pistei de biciclete cu o lungime de aproximativ 4 km, creata de municipalitate prin Parcul Sub Arini, pana la Gradina Zoologica. Valoarea totala a lucrarilor finantata de Consiliul Judetean este de 3,1 milioane de lei, fara TVA, iar termenul de realizare este de 4 luni.

  „Iubitorii de biciclete au creat presiune, in sensul pozitiv al cuvantului, pentru realizarea acestei piste.(…) Foarte multe mailuri pe care le-am primit ne-au cerut insistent sa realizam aceasta pista de biciclete, destinata celor care vor sa faca miscare cu toata familia, chiar si cu copiii . Ne-au cerut ca aceasta pista sa fie in afara partii carosabile, nu o simpla vopsire a drumului cu o banda si de stramtare a caii de rulare auto. Am realizat acest lucru prin proiect si sper sa satisfaca nevoile celor care iubesc miscarea si care sunt amatori de ciclism in Sibiu”, a spus Ioan Cindrea, presedinte CJ Sibiu.

  Conform proiectului, pentru realizarea acestei piste nu va fi taiat niciun copac. Pista va avea doua sensuri, cu o latime totala cuprinsa intre 1,5 si 2m. In unele zone cele doua sensuri se despart si merg de o parte si de alta a drumului rutier.

  „Traseul porneste din zona Hotelului Hilton si urmeaza traseul DJ 106A Sibiu – Paltinis, pe partea dreapta, pe o lungime de 4.860 m, cu o latime de 1,50 m. Apoi, de la Tropinii Noi traverseaza Padurea Dumbrava si se intersecteaza cu DJ 106R, Sibiu – Poplaca, la Uzina de Apa, acest tronson masurand 5.320 m, cu o latime de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista va fi realizata din balast stabilizat si pamant stabilizat, restul zonelor fiind realizate cu asfalt. De la Uzina de Apa pista urmeaza traseul DJ 106R, de o parte si de alta a drumului pe o lungime de 1.308 ml si o latime de 1 m pe sens”, a explicat Ioan Banciu, vicepresedinte CJ Sibiu.

  Proiectul este cuprins in planul de investitii al Consiliului Judetean pentru anul 2014, iar constructorul care a castigat licitatia pe SEAP, trebuie sa termine lucrarea in 4 luni, 11 octombrie fiind termenul final.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.