Array

Oprescu: Vom face piste pentru biciclisti, insa numai unde studiile arata ca este sigur

Oprescu: Vom face piste pentru biciclisti, insa numai unde studiile arata ca este sigur
Oprescu: Vom face piste pentru biciclisti, insa numai unde studiile arata ca este sigur

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca municipalitatea va amenaja piste pentru biciclisti, insa numai in zonele unde studiile de specialitate vor arata „ca se poate, ca este sigur”, edilul si ONG-urile convenind sa colaboreze la un proiect pilot pe axa nord-sud a orasului.

Declaratia a fost facuta la inceputul unei intalniri pe care edilul a avut-o, la sediul municipalitatii, cu reprezentanti ai asociatiilor care promoveaza mersul pe bicicleta in mediul urban.

„In primul rand, vreau sa fie foarte clar ca doresc, am obligatia si cred ca trebuie sa ii protejez pe oameni, si nu sa ii strivesc intre indisciplina si iresponsabilitatea unor soferi. Vom face aceste piste, insa numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva ca se poate, ca este sigur. Trebuie sa colaboram impreuna pentru elaborarea unui regulament de realizare si utilizare a acestora, astfel incat sa putem asigura protectia biciclistilor fata de circulatia auto, mai ales in intersectii, precum si siguranta pietonilor fata de biciclisti”, a spus Oprescu, citat intr-un comunicat remis MEDIAFAX, joi seara, de Primaria Capitalei.

In acest context, arata sursa citata, s-a stabilit ca, in cadrul grupului de lucru pentru mobilitate, care a fost infiintat in urma dispozitiei lui Oprescu si care se intalneste o data la doua saptamani, sa se demareze, cu ajutorul ONG-urilor si al unor institute de proiectare din Bucuresti, elaborarea unui proiect pilot pentru realizarea unei piste continue de biciclisti, pe axa nord-sud a Capitalei.

La intalnire au participat, alaturi de primarul general, reprezentanti ai Directiei de Transporturi din Primaria Capitalei, Politiei Locale, Politiei Rutiere, Administratiei Strazilor si ai asociatiilor Green Revolution, Bate Saua, Mai Mult Verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile „Ecopolis”, OPTAR si Cycling Romania.
In 11 martie, Sorin Oprescu spunea ca nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclisti pe carosabil, intrucat nu vrea sa numere mortii.

„Nu am curajul sa le fac pe carosabil. Nu vreau sa stau sa numar mortii. Am sa repar si sa reconsider insa pistele de biciclisti care au in mijloc statii RATB sau copaci. Eu personal nu am curajul sa le cobor pe carosabil”, a declarat edilul.

Tot atunci, primarul Capitalei a precizat ca, in opinia sa, cetatenii nu sunt la nivelul de civilizatie rutiera pe care il au alte state europene, astfel incat soferii sa fie atenti sa nu loveasca biciclistii.

Oprescu a adaugat ca cei care doresc coborarea pistelor de biciclisti pe carosabil sunt cetateni adulti responsabili, insa nu trebuie uitat faptul ca vor fi nevoiti sa circule pe sosele si copiii.

„Sunt adulti, sunt oameni responsabili si pentru ei nu am nimic impotriva sa cobor pistele de biciclisti pe carosabil. Ce fac daca circula copiii pe acolo? Nu cred ca suntem la nivelul de civilizatie rutiera ca in alte tari, ca sa fim atenti si sa nu lovim biciclistii”, a mai spus Oprescu.

Primarul general a facut referire si la cei aproximativ 180.000 de „biciclisti infocati” care si-au exprimat opiniile in vederea in vederea pastrarii pistelor pe trotuare, raportat la alti 25.000 de biciclisti care doresc ca acestea sa fie amenajate pe carosabil.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente