Array

“Piste pentru biciclisti” – 50 de milioane de lei alocati programului

"Piste pentru biciclisti" - 50 de milioane de lei alocati programului

Singura capacitate de productie licentiata a energiei fotovoltaice din Romania este detinuta de Renovatio Trading, fosta firma a fiului primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Deocamdata lucreaza pe pierdere insa, din toamna, oficialii firmei asteapta sa primeasca sase certificate verzi pe MWh livrat ceea ce va aduce Renovatio pe profit.
Renovatio Trading detine un parc de 1 MW in localitatea Singureni din judetul Giurgiu, pentru constructia caruia a cheltuit trei milioane de euro , aproape de doua ori mai mult decat costa instalarea unui MW eolian. Valentin Stan, inginer la Renovatio spune, insa, ca suma investita se va amortiza in 7-8 ani ceea ce este o perioada relativ scurta de timp pentru o investitie in regenerabile, relateaza Money.ro.

„Deocamdata mergem pe pierdere pentru ca nu au venit, inca, de la Bruxelles normele de aplicare ale legii de acordare de certificate verzi. Din septembrie, odata cu normele, nu se va mai acorda un certificat verde pe MWh livrat, ci sase. Atunci vom deveni si noi profitabili, dar estimez si ca va fi o explozie de noi proiecte de captare a energiei solare si a transformarii ei in electricitate”, apreciaza Stan.

Panourile solare de la Singureni livreaza energie in sistem timp de 8-9 ore pe zi, din ianuarie, si au fost produse de catre o filiala a grupului-mama Renovatio Solar.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente