Plantare de puieti la Moftin

Plantare de puieti la Moftin
Plantare de puieti la Moftin

In cadrul Programului de educatie ecologica ”Iubeste pasarile – Respecta biodiversitatea judetului tau” s-a desfasurat in data de 24.03.2014 la Moftinul Mic cea de a doua activitate a programului, materializata prin seminarul interactiv in aer liber cu tema ”Impactul schimbarilor climatice asupra biodiversitatii zonelor umede” si actiunea de plantare de puieti pe fostul amplasament al depozitului de deseuri de pe raza comunei Moftin.

Cuvantul de bun venit a fost rostit de domnul Gheorghe David -primar al comunei iar scopul actiunii a fost prezentat de doamna Elisabeta Bekessy, director executiv APM Satu Mare.

In prima parte, doamna Adriana Culda -Sef Serviciu CFM a tinut pentru cei 100 de elevi prezenti de la cele 13 institutii de invatamant inscrise in programul de educatie ecologica (Scolile Gimnaziale Lazuri, Ratesti, Valea Vinului, Beltiug, Moftin, Lucaceni, nr. 1 Negresti Oas,”Ion Creanga” Satu Mare, ”Octavian Goga” Satu Mare, Liceul Reformat, Liceul Teoretic German, Colegiul National ”Ioan Slavici” si Liceul ”I. G. Andron” Negresti Oas), o ora de educatie ecologica interactiva pe tema impactului schimbarilor climatice asupra biodiversitatii.

Avand in vedere importanta arborilor pentru reducerea impactului poluarii asupra schimbarilor climatice, in cea de a doua parte, toti cei prezenti au plantat 1000 de puieti de stejari pedunculari pe fostul amplasament al depozitului de deseuri de pe raza comunei Moftin, care la momentul plantarii a fost deja imprejmuit de Primaria Moftin.

Atat elevii cat si cadrele didactice cu sprijinul Primariei Moftin care a asigurat echipamentul de lucru au reusit in timp record de 3 ore sa sadeasca o mica padure de stejari, copacei care vor forma o noua oaza de verdeata pe teritoriul comunei Moftin. Aceasta actiune de plantare foarte bine organizata de Primaria Moftin, s-a realizat in cadrul campanie initiate de Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare in parteneriat cu Consiliul Jude

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *