Plantari si igienizari pe Peta – Primii pasi pe cararea verde Ovidiu

  0
  528
  Ecologi?tii bat alarma: Râurile mici sunt pe cale de dispari?ie
  Plantări și igienizări pe Peța - Primii pași pe cărarea verde Ovidiu
  Plantari si igienizari pe Peta - Primii pasi pe cararea verde Ovidiu
  Plantari si igienizari pe Peta – Primii pasi pe cararea verde Ovidiu

  Weekend cu plantari la Oradea. Sambata, de la ora 09.00, pe malul Petei, de la Statuia lui Dimitrie Cantemir si pana la Universitate mai multi voluntari, coordonati de Eleonora Mircescu, de la Ecotop, si ajutati de detinutii de la Penitenciarul Oradea, au plantat in jur de 80 de arbori, igienizand totodata malurile apei.

  Timp de aproape patru ore, reprezentantii mai multor organizatii din Oradea impreuna cu voluntari care, auzind pe retelele de socializare despre actiune, au decis sa li se alature, au curatat malurile Petei si au plantat copaci.

  „Avem un proiect comun cu Primaria Oradea, prin care ne vom ocupa pana in 2016 de plantari, igienizare si ingrijirea malurilor Petei. In acesta primavara am inceput sa facem si lectii cu copiii din scoli. Micutii vin in aceasta zona si analizam impreuna compozitia apei, verificam ce animale traiesc in Peta si igienizam malurile. Deocamdata avem in program copii de la Scoala Generala „Dimitrie Cantemir”, Generala 11 si Scoala Nicolae Balcescu”, a spus, pentru Crisana, Eleonora Mircescu, presedintele Fundatiei Ecotop. La actiune au participat in jur de 50 de persoane.

  „Eu am aflat de la actorul Serban Borda despre actiune si am venit impreuna cu copiii. Trebuie sa ii responsabilizam si sa dam cu totii o mana de ajutor la aceste actiuni. A fost o idee buna, mai ales ca vremea este atat de frumoasa”, a declarat, Andreea Marcu, una dintre voluntare.

  Alaturi de Fundatia Ecotop, Asociatia Learning Communities si Fundatia Life Tineret, la actiune au participat si reprezentanti ai centrului local din Oradea al Cercetasilor Romaniei.

  „Este o idee buna care sper ca va creste cu timpul si va influenta mai multa lume. Trebuie sa invatam cu totii sa dam fara sa cerem pentru orasul in care locuim”, a spus Adrian Sprivac, cercetas la „Don Orione”.

  Organizatorii au pus la dispozitia voluntarilor saci menajeri care au fost depozitati in locuri speciale. In paralel cu plantarea celor aproximativ 80 de arbori, voluntarii au cules si gunoaiele aruncate pe ambele maluri ale raului Peta.

  Actiunea a facut parte din campania „Primii pasi in cararea verde Ovidiu” si a fost organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.