Ploaie de meteoriti provocata de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii muntilor Ural

  0
  492
  NASA: Explozia meteoritului care a c?zut în Rusia a fost de 30 de ori mai puternic? decât bomba de la Hiroshima
  NASA: Explozia meteoritului care a căzut în Rusia a fost de 30 de ori mai puternică decât bomba de la Hiroshima
  Ploaie de meteoriti provocata de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii muntilor Ural
  Ploaie de meteoriti provocata de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii muntilor Ural

  O ploaie de meteoriti provocata de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii muntilor Ural, insotita de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile in mai multe localitati, a provocat panica si a ranit aproximativ 500 de persoane, scriu agentiile ruse citand autoritati si martori, relateaza AFP.

  Meteoritul de mari dimensiuni ar fi fost distrus cu ajutorul unei rachete, relateaza Russia Today. Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de catre un proiectil al armatei ruse.
  Este posibil ca meteoritul sa fie un fragment desprins din asteroidul ce va trece in seara asta foarte aproape de Pamant.

  Oamenii au crezut, initial, ca un avion a explodat in zbor. Meteoritul ar fi fost distrus la intrarea in straturile mai dense ale atmosferei, dar cateva fragmente ale sale s-au prabusit, totusi, pe pamant, in regiuni cu populatie redusa, potrivit unui comunicat oficial.

  „Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzand partial in straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul si au cazut in zone putin populate din regiunea Celiabinsk”, a anuntat filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta intr-un comunicat.

  Suflul exploziei a spulberat ferestre „de la etajele superioare ale unor imobile”.  Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anuntat aproximativ 500 de raniti.

  In orasul Celiabinsk s-a intrerupt comunicarea cu telefoanele celulare, iar unele cladiri au fost evacuate. Oficiali din cadrul ministerului de Interne au anuntat ca unele persoane au fost ranite de cioburi de geam, intr-o scoala din Celiabinsk.

  Un perete s-a prabusit intr-o uzina de la Celiabinsk, porivit unui angajat citat de catre Interfax, care a anuntat trei sau patru raniti usor.

  Ministerul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate in stare de alerta, si trei avioane sau elicoptere, in vederea inspectarii zonei.

  Fenomenul a fost observat si in Kazahstan, potrivit unor agentii ruse de presa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.