Azi se lanseaza instalatia de arta contemporana Plug into nature

Azi se lanseaza instalatia de arta contemporana Plug into nature

Aceasta instalatie de arta contemporana este conceputa de designerul Olah Gyarfas, arhitectii Sorin Istudor si Kalliope Dimou, artistul Nicu Ilfoveanu, muzicianul Electric Brother impreuna cu Teodor Frolu si curatorul Alina Serban.

PLUG INTO NATURE ilustreaza un set de valori reprezentate de Ivan Patzaichin si isi propune sa-i contamineze pe vizitatori cu energia antreprenoriala, sociala si ecologica aflata in spatele „eroului” olimpic care, dupa incheierea carierei sportive, s-a dedicat protejarii biosferei Delta Dunarii si crearii de mici centre industriale bazate pe materie prima ecologica si tehnici mestesugaresti.

PLUG INTO NATURE invita la reflectie asupra dimensiunii naturalului. Arta si interventia urbana sunt in acest context acel spatiu „in-between” care ofera posibilitatea (re)interpretarii relatiei contemporane dintre cultura, spatiul public si ecologie.

Instalatia face parte din proiectul transnational „Danube Connection. Story and Glory”, care cauta sa prezinte intr-o alta lumina Delta Dunarii, ca pe un loc paradisiac, cu o atmosfera densa si misterioasa.

In spatele imaginii puternice si magice ale Deltei Dunarii sta povestea fascinanta si inspiranta a lui Ivan Patzaichin, una din cele mai mari legende ale canotajului.

„Danube Connection. Story and Glory” este un proiect-pilot initiat de ICR in colaborare cu asociatia „Ivan Pataichin – Mila 23”, care isi propune sa schimbe radical imaginea Deltei Dunarii, perceputa ca un loc minunat, insa nedezvoltat din punct de vedere cultural, social si economic. Proiectul arata cum intalnirea dintre natura, arta si sport poate ajuta oamenii sa perceapa acelasi loc intr-un mod diferit.

In cadrul proiectului, intra si festivalul Rowmania, un concurs de „canotca”, ambarcatiune originala, cu un design unicat, facuta din lemn cu tehnologia vechilor mestesuguri din Delta Dunarii si inaugurata de multiplul campion olimpic si mondial Ivan Patzaichin la prima editie a Festivalului Rowmania in 2011, care se desfasoara in echipe de cate 10 participanti, indiferent de varsta, constitutie sportiva si experienta.

Festivalul Rowmania se va desfasura anul acesta la Tulcea (31 august – 2 septembrie), Viena (22 iunie – 23 iulie), Bratislava (8 iulie) si Budapesta (13-14 iulie).

Pe langa festival, anul acesta se va deschide si primul Centru Ecoturistic Rowmania, in Delta, la Crisan. Centrul este unul infoturistic, insa de aici se si pot inchiria barci de lemn (canotci) pentru traseele din Delta Dunarii. Centrul este estimat sa se deschida oficial la mijlocul lunii iulie.

Brandul de tehnologii eco si fashion Patzaikin asigura tinuta oficiala a echipei Romaniei la JO de la Londra. Lansarea oficiala a tinutei se va face pe data de 28 iunie, la sediul COSR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *