Pluta de 1500 de PET-uri ajunge in Tulcea

Pluta de 1500 de PET-uri ajunge in Tulcea
Pluta de 1500 de PET-uri ajunge in Tulcea

Miercuri, 21 august 2013, cei sase tineri care a pornit din Calarasi pe o pluta realizata din peste 1500 de PET-uri ajung in Tulcea. Ei vor poposi in port la orele diminetii, urmand sa isi reia traseul dupa ora 12.00.

Demersul face parte din proiectul P.E.T. RAFTING PROJECT, inceput in 2011 si aflat anul acesta la a doua editie. La prima editie pluta a parcurs peste 350 de km in 12 zile, de la Stelnica la Sfantul Gheorghe. Echipajul plutei si sustinatorii proiectului isi propun, pe langa actiunea de ecologizare si de atragere a atentiei asupra poluarii Deltei si a Dunarii, sa descopere cat mai multe locuri, comunitati si povesti ale Dunarii si sa le duca mai departe.

Cei sase plutasi sunt: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomita), Cristian Puscasu, Ciprian Costan, (Fetesti, Ialomita) Marius Lalu (Facaeni, Ialomita), Radu Septelici (Onesti, Bacau) si Adrian Dumitrascu (Calarasi, Calarasi).

Aventura pe Dunare a inceput la Calarasi, pe data de 12 august si cei sase planuiesc sa parcurga peste 400 de km in doua saptamani, pana la Gura Portitei. Pe drum se vor opri prin comunitatile si orasele de pe malul Dunarii si vor incerca sa adune cat mai multe povesti si sa-i cunoasca pe oamenii Dunarii.

Construirea plutei s-a desfasurat pe parcursul a trei zile la Baza Nautica din Calarasi, unde tinerii au fost ajutati de peste douazeci de prieteni si voluntari, care au contribuit atat la colectarea PET-urilor si la strangerea materialelor necesare, cat si la constructia propriu-zisa a ambarcatiunii, urmand sa ii insoteasca pe traseu de pe mal si sa ii intampine in localitatile in care acestia vor poposi.

In functie de conditiile meteorologice, urmatoarele opriri importante ale echipajului vor avea loc la Mahmudia si Jurilovca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *