Poluare cu titei pe un rau din Arges

Poluare cu titei pe un rau din Arges
Poluare cu titei pe un rau din Arges

O poluare masiva cu petrol s-a produs ieri dimineata in localitatea Paduroiu. Localnicii au sunat la 112 si au anuntat ca a fost afectat paraul Cotmeana.Oamenii spuneau ca apa a devenit neagra si curge cu repeziciune asa ca poluarea se poate extinde.La aceasta ora, autoritatile intervin in zona.

Aproximativ 300 de litri de titei s-au scurs in zona localitãtii Paduroiu,dupa ce o conducta magistrala de petrol partinand OMV Petrom s-a spart. Accidentul a avut loc duminicã dimineata, iar din spusele localnicilor se pare cã a fost afectat si paraul Cotmeana. Poluarea se intinde pe o lungime de cativa kilometri.

Nu este prima oara cand o conducta a OMV Petrom polueaza raurile din judetul Arges: in 2008, a avut loc o poluare cu titei, dupa spargerea unei conducte a Schelei de Petrol Strambu-Cobia-Leordeni-Ludesti. Atunci, aproximativ 400 de litri de titei si 200 de litri de apa sarata s-au scurs in raul Glimbocel, iar ỉn 2012, aproximativ 500 de litri de titei si 400 de litri de apa sarata s-au scurs in raul Cotmeana din judetul Arges.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente