Poluarea accidentala din Portul Galati: S.C. PRUTUL S.A. a fost sanctionata cu amenda in valoare de 50.000 lei

Poluarea accidentala din Portul Galati: S.C. PRUTUL S.A. a fost sanctionata cu amenda in valoare de 50.000 lei

S.C. APA CANAL S.A. a fost sanctionata cu amenda in valoare de 25.000 lei

Ca urmare a poluarii care a fost semnalata pe Dunare, la sfarsitul saptamanii trecute, constand in aparitia unei pete de ulei in zona Portului Galati, comisarii Garzii Nationale de Mediu – comisariatul judetean Galati, au efectuat un control la fata locului pentru a stabili cauzele acestui incident.

S-a constatat ca poluarea, localizata in zona danelor 16-17 din Portul Galati, s-a produs in contextul efectuarii unor lucrari la stavilarul colectorului 13 Iunie, context in care au fost evacuate ape uzate neepurate, in mod necontrolat si fara monitorizare.

Din verificarile comisarilor GNM, a rezultat ca poluarea provine de la S.C. PRUTUL S.A. si a fost posibila in contextul lucrarilor efectuate de S.C. APA CANAL S.A., realizate fara monitorizarea instalatiilor.

In urma celor constatate, S.C. PRUTUL S.A. a fost sanctionata cu amenda in valoare de 50.000 lei, conform OUG 195/2005, iar S.C. APA CANAL S.A. a fost sanctionata cu amenda in valoare de 25.000 lei pentru incalcarea prevederilor OUG 195/2005.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente