Poluarea diesel inrautateste starea astmaticilor

  0
  289

  Poluarea aerului provenita de la motoarele diesel face ca plamanii celor cu astm sa functioneze mult mai greu, releva un studiu international.

  Acesta este primul studiu care nu s-a facut in conditii de laborator. Pentru experimente s-a folost o situatie din viata de zi cu zi. Voluntarii au fost rugati sa stea timp de doua ore in mijlocul unui bulevard din Londra unde merg doar autobuze si taxiuri cu motoare diesel. 60 de volunari, dintre care jumatate cu astm avansat, iar cealalta jumatate cu astm aflat in stadiile medii de dezvoltare, s-au plimbat doua ore prin trafic.

  Cu alta ocazie ei s-au plimbat intr-un parc. Analizele au aratat ca dupa plimbarea prin trafic toti participantii si-au redus considerabil capacitatea pulmonara. Cum era de asteptat, efectele au fost mult mai evidente si mai grave la cei cu astm avansat. Motoarele diesel genereaza de 100 de ori mai multe particule decat motoarele pe benzina. Mai mult, particulele de la motoarele disel sunt mult mai mici si pot fi inhalate mult mai adanc in plamani.

  Sursa: Gandul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.