Poluarea electorala

Peste tot in tara, campania pentru alegerile locale da adevarata masura a mojiciei si a lipsei de scrupule a partidelor politice.

Megafoane, melodii date la maxim, motoare turate, corturi care blocheaza trotuarele, fluturasi imprastiati peste tot si afise lipite fara discernamant, inclusiv pe copaci.

Candidatii fac orice pentru a atrage atentia cetatenilor si asa agresati de problemele zilnice.

Nu conteaza ca urletul megafoanelor ii deranjeaza, inclusiv in week-end, pe batranii, copiii si pe toti ceilalti care vor sa se odihneasca.

Nu conteaza nici ca masinile care tracteaza fel de fel de reclame electorale sau grupuri de militanti ai partidelor, elibereaza zilnic sute de metri cubi de noxe in aerul oraselor. Cum nu conteaza nici ca mii de copaci sunt sacrificati pentru tiparirea fluturasilor si afiselor electorale care, oricum, ajung la gunoi.

Nu se precupeteste niciun efort, se exploateaza excesiv orice resursa si se polueaza fonic si atmosferic natura, doar pentru a-l alege pe el, „super-candidatul”.

Daca romanii scapa si de campania asta cu sanatatea si nervii cat de cat intregi, poate ca-l vor vedea si la treaba. Daca nu, asta e! Mai pot incerca peste 4 ani.

El, „super-candidatul”, a facut toata dezordinea si zgomotul posibil si e multumit de asta.

Reamintim ca P.E.R. desfasoara o campanie ecologica si, de aceea, are un numar minim de materiale electorale, pe care, dupa incheierea campaniei, le va colecta si le va transforma in hartie reciclata.

 Aceasta, pentru ca, in urma unor studii s-a stabilit ca un partid foloseste in campania electorala aproximativ 200 kg de hartie pentru fabricarea carora sunt sacrificati patru copaci adulti.  

Cum un copac produce oxigenul necesar pentru 10 oameni in cursul unui an, rezulta ca, fiecare partid, in interes electoral, priveaza 40 de oameni pe an de oxigenul necesar vietii.

 In urma unui calcul matematic simplu ar rezulta ca, jumatate din locuitorii Romaniei ar fi privati de oxigenul necesar vietii timp de o zi.

 Partidul Ecologist Roman incearca, de asemenea, sa-si promoveze mesajele in cele mai civilizate si nepoluante metode de campanie, astfel incat, cetateanul sa nu se simta agresat.

P.E.R atrage atentia si celorlalte partide politice implicate in campania electorala, ca trebuie sa dea dovada de bun simt.

Asta presupune ca, nu trebuie sa agreseze cetateanul, nu trebuie sa distruga natura si nu trebuie sa polueze aerul. 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *