Poluarea, in viziune religioasa, este un atentat asupra creatiei divine

0
308

De la Roma la Ciudad de Mexico sau sudul Statelor Unite, comunitatile religioase de pe intreg globul se arata din ce in ce mai ingrijorate de efectele poluarii asupra omenirii, considerand ca goana dupa bani si bunuri materiale indreapta planeta catre un dezastru ecologic.

Indienii din SUA, Canada si Mexic si-au invocat zilele trecute divinitatile pentru a vindeca Terra, imbolnavita de abuzurile facute de om de-a lungul secolelor, in cursul unei ceremonii la Palenque, oras maya din Chiapas, in estul Mexicului. Cinci samani mayasi imbracati in lungi tunici albe au condus in fata piramidei Pakal, giuvaier al sitului arheologic din Palenque, ceremonia Rasaritului Soarelui, care marcheaza inceputul unui nou ciclu agricol.

„Suntem foarte ingri-jorati, pentru ca Terra-mama este bolnava si uneori boala este incurabila”, a spus dupa ceremonie samanul Kuyum Garcia. Intalnirea popoarelor indiene pentru a vindeca Terra-mama vrea sa readuca in atentie traditiile ancestrale indiene in materie de mediu, uitate de secole, pentru a le integra in politicile actuale. Frances Pluett, membru al unei etnii din nordul Canadei, regreta ca indienii au uitat „modul lor secret de a trai in armonie cu pamantul”.

Tot pe continentul american, in sudul SUA, 40 de lideri ai bisericii baptiste au creat o miscare evanghelica preocupata de fenomenul incalzirii globale. „Vremea umilintei noastre in fata creatiei lui Dumnezeu a trecut”, se arata in manifestul miscarii, conduse de presedintele Conventiei Baptiste Sudice, reverendul Frank Page. Biserica baptista este a doua ca marime din SUA, dupa cea catolica, avand 16 milioane de credinciosi.

„Noi primim lumina de la Dumnezeu nu numai prin cuvantul Sau, Biblia, ci si prin creatia Sa, natura. A distruge creatia lui Dumnezeu nu difera mult de gestul de a rupe o pagina din Biblie”, mai arata manifestul. Anuntul baptistilor survine la cateva zile dupa ce Vaticanul a facut publica o noua lista de pacate capitale ale lumii moderne, intre care se numara poluarea.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.