Cine vrea gunoaiele orasului Napoli?

0
309

Elvetia nu va importa resturile menajere napolitane, iar Germania inca ezita.

Mormanele de gunoaie adunate in orasul din sudul Italiei nu vor fi exportate in Elvetia, desi autoritatile din Geneva anuntasera, la sfarsitul lunii trecute, ca intentioneaza sa proceseze, contra cost, deseurile. Acum se negociaza cu Germania si Olanda.

Reprezentantii Cantonului Geneva au respins, in final, oferta autoritatilor din Napoli, iar resturile menajere, care aproape acopera orasul din sudul Italiei, nu vor fi trimise in Elvetia.

„Noi nu am semnat niciun fel de acord cu Elvetia pentru a transporta acolo deseurile”, a recunoscut Pasquale Losa, presedintele societatii de salubritate Asia, insarcinata cu strangerea gunoaielor din regiune. „Au fost doar propuneri. Inaltul comisariat mandatat de guvernul italian pentru a rezolva criza deseurilor studiaza acum posibilitatea exportarii gunoaielor in Germania”, a adaugat Losa.

Administratia napolitana a precizat ca, desi la sfarsitul lunii februarie cantonul Geneva anuntase ca este pregatit sa primeasca gunoaiele din Napoli, contractul intre Serviciile industriale din Geneva si italieni a cazut din cauza mijloacelor mass-media din Elvetia, care au comentat negativ aceasta „afacere”. Aproximativ 2.300 de tone de gunoaie erau pe strazile din Napoli, la inceputul acestei saptamani, la numai doua luni dupa ce orasul depasise faza critica.

Inainte de sarbatorile de iarna, peste 5.000 de tone de resturi menajere erau ingramadite in orasul italian. Pentru ca gunoaiele nu sunt acceptate la gropile gestionate de mafie, orasul Napoli si periferiile sale sunt in mod regulat invadate de resturi menajere, inca din 1994. „Sindicatele” cer preturi exorbitante, profitand de monopol.

Restaurant inchis din cauza gunoaielor

Faimosul restaurant Caruso din Napoli, printre clientii caruia s-au aflat Bill Clinton, regele Juan Carlos al Spaniei si Francois Mitterrand, a fost inchis duminica trecuta din cauza crizei deseurilor. Stivele de pungi cu resturi menajere, aruncate la numai cativa pasi de intrarea in restaurant, au gonit clientii. De altfel, turismul a fost grav afectat in intreaga regiune. „Nimeni nu mai vrea sa vina in Napoli.

Imaginea orasului a fost degradata complet prin scene televizate care prezentau mormanele imense de gunoaie”, a recunoscut Mariaclaudia Cardinale, directorul hotelului Vesuvio, in care este localizat restaurantul Caruso.In ultimele luni, in timpul pranzului, in acest res-taurant nu intra niciun client, iar seara erau cativa.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.