Poluarile accidentale au scazut

  0
  362
  Poluare accidentală la Bărbăteşti
  Poluarile accidentale au scazut
  Poluare accidentala la Barbatesti
  Poluarile accidentale au scazut

  Vesti bune la bilantul autoritatilor locale de mediu din judetul Alba. Astfel, in 2010, fata de anul trecut numarul situatiilor de poluare a scazut. In acest an, in judetul Alba au fost inregistrate doar patru cazuri de poluari accidentale, fata de sapte astfel de cazuri inregistrate in cursul anului 2009.
  In trei dintre situatiile de poluare inregistrate in 2010 au fost afectate riurile Valea Aiudului, Ighiel si Valea Sesii. Din nefericire, a fost vorba despre afluenti ai riurilor importante, respectiv Mures, Ampoi si Aries, insa in general nu au fost semnalate probleme majore de mediu, fiind inregistrate doar efecte minore asupra faunei. Fenomenele au fost provocate de deversari de ape acide, singe provenit de la unitati de procesare a carnii si steril incarcat cu suspensii de cupru, fier si zinc, de la exploatarile miniere aflate in conservare.

  Zona greu incercata

  O poluare accidentala s-a produs, la inceputul anului in luna ianuarie 2010, in orasul Ocna Mures, unde au aparut exfiltratii de apa, motorina si aer sub presiune de la o sonda aflata pe cimpul de sonde din zona. Autoritatile au luat masuri urgente pentru reducerea daunelor si dupa identificarea poluatorilor, au fost aplicate amenzi contraventionale sau sanctiuni. Situatia din zona este insa extrem de greu de tinut sub control, deoarece exploatarea de sare nu mai este folosita de mult timp, iar conservarea galeriilor lasa de dorit. Ca dovada, chiar ieri, infiltratiile de apa din ultima perioada au actionat negativ, provocind surparea grava a unor galerii vechi. Din aceasta cauza au fost distruse total sau partial mai multe cladiri si utilitati locale, zeci de persoane au fost evacuate, iar traficul in zona a fost oprit total. Autoritatile verifica acum posibilitatea producerii unor alte poluari accidentale. Pericolul este cu atit mai mare in zona cu cit aici se afla si vechea fabrica Upsom, unde sint depozitate cantitati importante de materiale si substante toxice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.