Ponta despre Rosia Montana: Declaratiile lui Videanu, facute din lacomie, au facut rau proiectului

1
262

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, referindu-se la proiectul Rosia Montana, ca PSD sustine orice proiect economic care creeaza locuri de munca, dar cu conditia sa respecte si viitorul tarii, si nu numai prezentul, apreciind ca declaratiile lui Adriean Videanu au facut rau investitiei, informeaza Mediafax.

Ponta a spus, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca despre proiectul Rosia Montana nu s-a discutat in partid, precizand ca este un subiect foarte delicat, dar in privinta caruia el nu se fereste sa spuna ceea ce crede.

Presedintele PSD a adaugat ca social-democratii considera crearea de locuri de munca un obiectiv primordial, insa nu cu orice pret.
„Orice fel de proiect care creeaza locuri de munca este sprijinit de noi, dar cu respectare si cu un pret acceptabil. Orice fel de proiect care respecta cele mai inalte standarde de protectia mediului, de protectie sociala pe termen mediu si lung, nu pe un an sau doi e normal sa fie sprijinit. Dar atunci cand exista garantii absolute vis-a-vis de protectia mediului, de protectia sociala si de tot ceea ce inseamna viitorul nostru. Vreau sa cred ca nu o sa ne gandim cum s-a gandit Ceausescu numai la el si nu s-a mai gandit si la noi, astia care venim dupa el”, a spus Ponta.

Presedintele PSD a afirmat ca orice proiect economic care creeaza locuri de munca va fi sprijinit de partidul pe care il conduce cu conditia sa respecte si viitorul tarii, si nu numai prezentul.
„Am o deformatie de magistrat care asculta ambele parti si stiu ca trebuie sa existe si o a treia parte, adica niste institutii si niste oameni suficient de competenti si de independenti care sa spuna cine are dreptate dintre cele doua parti si care sa spuna ce standarde trebuie respectate”, a afirmat Ponta.

El a tinut sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, declaratiile facute despre acest proiect minier de ministrul Economiei, Adriean Videanu, au facut mai rau investitiei.
„Cred ca lacomia lui – pentru ca el a vorbit de acest proiect numai din lacomie – cred ca a facut rau proiectului, pentru ca, in general, cand Videanu vorbeste de ceva, e clar ca ii iese lui ceva. Si cred ca a facut rau. Daca vrea sa ajute Rosia Montana, mai bine sa stea departe, pentru ca eu va spun ce gandeste orice om de acolo, de la centru: cand se baga Videanu la ceva, vrea sa isi ia niste bani. Nu, eu cred ca trebuie sa ne gandim la viitorul zonei de aici si la viitorul Romaniei, nu la situatia financiara a lui Videanu, pentru ca nu cred ca asta e preocuparea noastra”, a sustinut Ponta.

Liderul PSD l-a acuzat pe Adriean Videanu ca „este in stare de orice, sa aduca aici vulcanul din Islanda daca lui ii ies niste bani”.
„Vreau sa cred ca viitorul Romaniei nu depinde de cati bani o sa faca Videanu. Videanu sigur o sa plece la Monte Carlo daca il lasa justitia din Romania. Eu vreau sa ne gandim ce se intampla cu oamenii care traiesc aici. Eu de ei vorbesc, nu de banii din mintea lui Videanu”, a conchis Ponta.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, s-a pronuntat in repetate randuri in favoarea proiectului Rosia Montana, apreciind ca, „daca 2010 nu este un an in care sa se ia o decizie privind proiectul minier acesta ar putea fi compromis”, precizand ca din punctul sau de vedere orice ministru al Economiei are obligatia sa sustina o astfel de investitie.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.