Portal de sprijinire a beneficiarilor Programelor de Cooperare Teritoriala

Incepand cu 27 august 2007, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va fi activ Portalul de Sprijinire a Beneficiarilor (PSB); portalul se adreseaza potentialilor beneficiari din Romania ai programelor de cooperare teritoriala ce doresc sa identifice atat programul in cadrul caruia sunt eligibili, cat si parteneri pentru proiectele pentru care doresc sa obtina finantare.

Crearea acestei baze de date urmareste facilitarea relatiei dintre potentialii beneficiari din cadrul programelor. Astfel, acest portal face posibila cautarea partenerilor, precum si inregistrarea in baza de date in vederea contactarii de catre organizatii interesate de un parteneriat pe aceeasi tema.
Lansarea acestei aplicatii interactive aduce urmatoarele beneficii in implementarea programelor de cooperare teritoriala la granitele interne si externe ale Uniunii Europene:
– sprijinirea potentialilor beneficiari din Romania in procesul de identificare a programelor de cooperare teritoriala de la care pot obtine finantare, etapa cu etapa, prin: alegerea domeniului de care sunt interesati (ex. transport, mediu, dezvoltare economica si sociala etc.), identificarea axelor prioritare si programelor aferente, selectarea domeniilor majore de interventie de interes;
– posibilitatea identificarii de parteneri din tara noastra de catre parteneri din alte state pentru formarea de parteneriate in vederea solicitarii de finantare in cadrul programelor de cooperare teritoriala pentru care MDLPL este Autoritate Nationala;
– colectarea ideilor de proiecte ale potentialilor beneficiari din Romania la nivelul Autoritatii de Management/Autoritatii Nationale din cadrul MDLPL.
Programele de Cooperare Teritoriala disponibile in acest portal sunt:

– Programul de cooperare transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013
– Programul Romania – Serbia IPA CBC 2007-2013
– Programul Romania – Ucraina – Moldova ENPI CBC 2007-2013
– Programul Marea Neagra ENPI CBC 2007-2013
– Programul de cooperare transfrontaliera Ungaria – Romania 2007-2013
– Programul Ungaria – Slovacia – Romania – Ucraina ENPI CBC 2007-2013
– Programul Transnational de Cooperare in Sud-Estul Europei
– Programul de cooperare interregionala INTERREG IV C
– Programul de cooperare interregionala URBACT II
– Programul de cooperare interregionala ESPON 2013

Deoarece limba oficiala a programelor de cooperare teritoriala europeana este limba engleza, baza de date este disponibila exclusiv in aceasta limba.

Aplicatia interactiva poate fi accesata de catre potentialii beneficiari din toate statele implicate in programele de cooperare teritoriala prin intermediul paginii de Internet a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Portalul de Sprijinire a Beneficiarilor (PSB) poate fi accesat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii si Lucrarilor Publice http://www.mdlpl.ro/_documente/coop_teritoriala/PSB.htm

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Sursa: cceg.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente