Postavaru, 100% garantat

0
380

Ultimele doua zile au adus ninsori puternice in Poiana Brasov

In aceste conditii, este de asteptat ca la sfarsitul acestei saptamani sute de schiori sa vina pe partiile din Masivul Postavaru.

Poiana Brasov, capitala sporturilor de iarna din Romania! Da, este cat se poate de adevarat! Dupa ninsorile din aceasta saptamana, partiile din Masivul Postavaru se prezinta excelent.

AMANUNTE. Jos, in statiune, stratul de zapada ajunge la 50 de centimetri grosime, in vreme ce in partea superioara a domeniului schiabil se poate schia pe un strat ce depaseste un metru. Ana Teleferic a anuntat ca vor fi puse in functiune toate instalatiile de transport pe cablu, inclusiv telegondola Postavaru Express. In plus, seara va fi pornita si nocturna de pe partia Bradul. ?Din punctul nostru de vedere, suntem gata, adica pregatirea partiilor a fost realizata. Nu raspundem, in schimb, de numarul mic de parcari si de accesul in statiune, unde cu siguranta vor fi probleme din cauza numarului mare de turisti care vor veni la sfarsitul saptamanii la munte?, a declarat Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic.

TRASEU. Turistii care vor sa ajunga in statiunea brasoveana trebuie sa tina cont ca drumul dinspre Rasnov este blocat in continuare, din cauza unor arbori care au cazut peste carosabil. Din acest motiv este recomandat sa folositi soseaua care urca din Brasov in Poiana Brasov.

PREMIERA. Pe partiile din Predeal, stratul de zapada are o grosime de 70 de centimetri. Teleferic Prahova lucreaza in continuare la montarea unui teleschi modern pe Clabucet. In aceste conditii, va functiona doar telescaunul, astfel ca pistele Cocosul si Subteleferic vor fi cele mai solicitate. Ninsorile au fost atat de puternice, incat se va putea schia chiar si la Paraul Rece, Bran si Moeciu. Cei care prefera peisajele salbatice si zapada nebatuta pot merge la Sacele, pentru a se distra pe partia Bunloc. Pentru prima oara in acest sezon, partia Kalinderu din Busteni va fi deschisa si pentru schiori. Chiar daca la Azuga a nins atat de mult incat copacii au cazut pe DN1 sub povara zapezii, conditiile de schi sunt limitate. Lucrarile la telegondola nu au fost incheiate, astfel ca va functiona doar teleschiul de pe partia Sorica-Sosire. Cine alege Sinaia isi asuma riscuri enorme. In Valea Dorului a nins foarte mult, dar din cauza vantului puternic este posibil ca telecabina sa nu poata ajunge la Cota 2.000.

DEZVOLTARE. Printr-un proiect in valoare de un milion de euro, statiunea Baile Sugas, aflata in apropiere de Sfantu Gheorghe, va suferi schimbari importante. Proiectul de reabilitare si dezvoltare include modernizarea drumului de acces, a sistemului de canalizare si apa potabila, a statiei de epurare, dar vor fi refacute si stradutele dintre vile. Se doreste modernizarea partiei actuale de schi si amenajarea uneia noi pentru copii si incepatori. Totodata, autoritatile vor sa construiasca o baza sportiva, care va include si un teren de minigolf, si unul de tenis. De asemenea, vor fi reabilitate mofetele si baile calde, dar si izvoarele de apa minerala care nu sunt incluse in proiectul ?Drumul Apelor Minerale?.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.