Un videoclip animat numit „Povestea agriculturii si economiei verzi”, pune in evidenta modul in care agricultura poate ajuta la construirea unei economii ecologice la nivel global, inclusiv la cresterea productiei de alimente, utilizarii mai eficienta a apei si imbunatatirea mijloacelor de trai a micilor fermieri.
O tranzitie catre o economie verde este fundamentala abordarii dezvoltarii durabile. Sa estimeaza ca pana in anul 2050, Pamantul va avea noua miliarde de oameni, iar productia agricola va trebui sa creasca cu 70 la suta pentru a raspunde noilor cerinte alimentare, furajere, de combustibil si fibra. Agricultura poate juca un rol cheie in a ajuta la atingerea celor trei obiective importante: o aprovizionare sigura cu alimente; reducerea saraciei prin imbunatatirea mijloacelor de subzistenta in mediul rural; durabilitatea mediului prin reducerea amprentei productiei de carbon si adaptarea la schimbarile climatice.
Fermierii sunt esentiali pentru o economie verde. Impreuna, trebuie sa ajutam fermierii, pentru a imbunatatii in mod durabil cantitatea, calitatea si diversitatea recoltelor. Trebuie ajutati sa se adapteze la schimbarile climatice, sa tina sub control fertilitatea solului si sa combata daunatorii. Pentru a ajuta la reducerea deseurilor alimentare, agricultorii, au nevoie de un acces mai bun la piete, sa obtina informatii de piata mai bune si sa-si vanda recoltele lor excedentare mai fiabil si mai accesibil.