Prahova: Amenda de 100.000 lei pentru autorizatie de mediu neconforma cu realitatea

  0
  336
  Rafinăria Petrotel-Lukoil a finalizat cu succes activitatea de ecologizare a batalurilor sale istorice
  Prahova: Amenda de 100.000 lei pentru autorizatie de mediu neconforma cu realitatea

  Comisari ai Garzii Nationale de Mediu au efectuat, pe 17 ianuarie a. c., un control pe amplasamentul fostei rafinarii Steaua Romana de la Campina, unde primaria din localitate desfasoara un proiect de ecologizare denumit “Reabilitare teren contaminat istoric, batal de depozitare reziduuri petroliere Lacul Pestelui – Campina”, in vederea decontaminarii batalului fostei rafinarii Steaua Romana.

  In acest perimetru, lucrarile de ecologizare sunt efectuate de S.C. Ecoplast Industries Group S.R.L, societate autorizata sa trateze si sa elimine deseurile periculoase si nepericuloase.

  Cu ocazia acestui control, comisarii de mediu au constatat ca buletinul de analiza pentru deseul lichid rezultat in urma procesului tehnologic nu preciza locul de prelevare a probelor date spre analiza si incadrarea acestor probe ca deseu. De asemenea, s-a constatat ca din procesul de centrifugare nu rezulta apa sau apa uzata, asa cum este mentionat in actul de reglementare, respectiv Autorizatia de Mediu detinuta de Ecoplast Industries Group.

  In urma verificarilor de pe teren, a rezultat ca stocarea deseurilor periculoase solide rezultate din batal si de pe amplasament (deseuri plastice si textile, lemn etc.) nu se facea conform prevederilor legale, iar pe suprafetele din incinta punctului de lucru existau scurgeri petroliere, in urma spargerii unor furtune/conducte.

  In urma celor constatate, Ecoplast Industries Group a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare 100.000 lei pentru faptul ca nu a notificat autoritatea de reglementare cu privire la elementele noi (eliminarea deseurilor lichide) care au aparut in procesul tehnologic pana la data eliberarii autorizatiei de mediu.

  Ca masuri cu termen imediat, comisarii de mediu au impus societatii in cauza sa solicite revizuirea autorizatiei de mediu in vederea incadrarii conforme a fazei lichide rezultate in urma procesului tehnologic si gestionarea cantitatilor rezultate conform legislatiei in vigoare, respectiv luarea in evidenta a elementelor noi privind desfasurarea proiectului si activitatilor specifice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.