Preotii invata despre poluare

  0
  448

  deschidere10Incepand de luni, 4 februarie, sute de preoti si angajati ai bisericii din judetul Mehedinti participa la seminarul intitulat „Protectia mediului si controlul poluarii”. Primii beneficiari au fost angajatii Centrului Eparhial din Drobeta-Turnu-Severin, seminarul fiind programat a se desfasura incepand de astazi in fiecare dintre cele 5 protopopiate ale Episcopiei Severinului si Strehaiei.

  Prima conferinta a fost gazduita de Sala „Mitro­polit Nestor Vornicescu” a Centrului Episcopal, si a fost sustinuta de dr. ing. Marilena Faier, lector specialist care a oferit informatii de baza privind legislatia in domeniul pro­tectiei mediului, dar si as­pectele practice privind apli­carea legislatiei de mediu. Au fost aduse in discutie pro­bleme privind protectia apelor si ecosistemelor acvatice, pro­tectia calitatii aerului a solului si subsolului, dar si a mo­nu­mentelor istorice, reglemen­tarile de mediu privind in­fiintarea si extinderea cimi­tirelor, gestiunea deseurilor dar si ariile naturale protejate. Prin organizarea acestor semi­narii se urmareste cresterea capacitatii de protejare a me­diului, dar si dobandirea unui com­portament prietenos fata de natura inconjuratoare, asa cum a precizat, pentru Infor­ma­tia de Severin, dr. ing. Mari­lena Faier: „Invatam impreuna ce inseamna notiuni de baza, precum ecosistem, dezvoltare durabila, in sensul ca trebuie sa folosim cu discernamant re­sursele naturale pentru sa­tisfacerea propriilor necesitati, dar sa lasam si generatiilor vii­toare aceasta bucurie de a avea la dispozitie resursele na­tu­rale. Bineinteles, cateva no­tiuni legate de modul cum in­fluenteaza conditiile de mediu, evaluarea unui monument istoric sau a unui monument aflat in lista Patrimoniului Mondial UNESCO, si nu in ul­ti­mul rand cateva notiuni re­feritoare la sanctiunile aplicate persoanelor fizice si juridice care nu respecta conditiile de mediu”.
  Seria seminariilor care se desfasoara in tot Mehedintiul pe parcursul intregii sapta­ma­ni este parte a agendei de lu­cru din cadrul proiectului PRE­GĂTIREA RESURSELOR UMA­NE PENTRU VALORIFI­CAREA SI PROMOVAREA PA­TRIMONIULUI NATIONAL, pro­iect initiat de Episcopia Se­ve­rinului si Strehaiei si cofi­nantat din Fondul Social Eu­ropean Sectorial Dezvol­tarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.