Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, citate de Adevarul. Sunt depistate anual peste 3.000 de cazuri noi iar specialistii spun ca a devenit boala care provoaca cele mai multe decese. Organizatia Mondiala a Sanatatii a constatat ca numarul cazurilor de deces din cauza cancerului a ajuns la 12,5% din total, devansand SIDA, tuberculoza si malaria.

In SUA, 300 de americani dintr 100.000 sunt diagnosticati in fiecare an cu o forma de cancer. Cei de la publicatia Whole Living au facut o lista de recomandari pentru a evita un astfel de diagnostic, din care am selectat cateva pentru dumneavoastra.

 

  • In materie de antioxidanti, pe primul loc sunt coacazele, ce contin concentratii mari de antocianini, ce impiedica proliferarea celulelor canceroase.
  • Ceaiul alb si verde protejeaza sanatatea celulelor.
  • Ghimbirul poate reduce riscul de cancer de colon, prin reducerea inflamarii tractului digestiv.
  • Salata furajera ajuta la eliminarea carcinogenilor, iar merele par sa aiba efecte anticancerigene asupra colonului.
  • O plimbare zilnica de 30 de minute imbunatateste calitatea somnului, energizeaza si poate reduce riscul de diabet si de cancer.
  • Exercitiile fizice reduc stresul si intaresc sistemul imunitar.
  • Inspira adanc. Tine respiratia. Expira profund. Cinci minute zilnice de astfel de exercitii ajuta la indepartarea efectelor negative pe care stresul le produce sanatatii fizice si emotionale.
  • Ovazul este o sursa de fibre ce nu numai ca ajuta la eliminarea toxinelor dar si reduce senzatia de foame pastrand nivelul zaharului din sange.
  • Consumul de cafea reduce riscul de cancer de piele.
  • Mancati produse organice.
  • Brocoli, dar si alte alimente verzi, contin componente ce inhiba dezvoltarea cancerului, conform studiilor de laborator.
  • Piperul rosu ataca sursa de energie a celulelor canceroase, fara sa le dauneze celor sanatoase din jur.
  • Rosiile contin o substanta ce poate reduce riscul de cancer pulmonar si de stomac. Cele gatite la cuptor sunt si mai eficiente decat ele crude.
  • Ouale au si proprietati antioxidante ce ajuta la prevenirea imbolnavirii de cancer.

 

  • Curcuma, mirodenia indiana, contine un pigment ce este un antioxidant eficace impotriva inflamatiilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente