Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, citate de Adevarul. Sunt depistate anual peste 3.000 de cazuri noi iar specialistii spun ca a devenit boala care provoaca cele mai multe decese. Organizatia Mondiala a Sanatatii a constatat ca numarul cazurilor de deces din cauza cancerului a ajuns la 12,5% din total, devansand SIDA, tuberculoza si malaria.

In SUA, 300 de americani dintr 100.000 sunt diagnosticati in fiecare an cu o forma de cancer. Cei de la publicatia Whole Living au facut o lista de recomandari pentru a evita un astfel de diagnostic, din care am selectat cateva pentru dumneavoastra.

 

  • In materie de antioxidanti, pe primul loc sunt coacazele, ce contin concentratii mari de antocianini, ce impiedica proliferarea celulelor canceroase.
  • Ceaiul alb si verde protejeaza sanatatea celulelor.
  • Ghimbirul poate reduce riscul de cancer de colon, prin reducerea inflamarii tractului digestiv.
  • Salata furajera ajuta la eliminarea carcinogenilor, iar merele par sa aiba efecte anticancerigene asupra colonului.
  • O plimbare zilnica de 30 de minute imbunatateste calitatea somnului, energizeaza si poate reduce riscul de diabet si de cancer.
  • Exercitiile fizice reduc stresul si intaresc sistemul imunitar.
  • Inspira adanc. Tine respiratia. Expira profund. Cinci minute zilnice de astfel de exercitii ajuta la indepartarea efectelor negative pe care stresul le produce sanatatii fizice si emotionale.
  • Ovazul este o sursa de fibre ce nu numai ca ajuta la eliminarea toxinelor dar si reduce senzatia de foame pastrand nivelul zaharului din sange.
  • Consumul de cafea reduce riscul de cancer de piele.
  • Mancati produse organice.
  • Brocoli, dar si alte alimente verzi, contin componente ce inhiba dezvoltarea cancerului, conform studiilor de laborator.
  • Piperul rosu ataca sursa de energie a celulelor canceroase, fara sa le dauneze celor sanatoase din jur.
  • Rosiile contin o substanta ce poate reduce riscul de cancer pulmonar si de stomac. Cele gatite la cuptor sunt si mai eficiente decat ele crude.
  • Ouale au si proprietati antioxidante ce ajuta la prevenirea imbolnavirii de cancer.

 

  • Curcuma, mirodenia indiana, contine un pigment ce este un antioxidant eficace impotriva inflamatiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *