“Revolutie de catifea” a agriculturii din SUA, in conditii de seceta

0
315
“Revolutie de catifea” a agriculturii din SUA, in conditii de seceta
“Revolutie de catifea” a agriculturii din SUA, in conditii de seceta

In Dakota de Sud, SUA, printr-o buna gestionare a apei de irigatii, veniturile fermierilor au crescut cu peste 1 miliard de dolari.

Determinarea umiditatii solului este foarte importanta pentru fermierii care vor sa aiba succes. Acestia au constatat cu ploile scurte care cad la momentul potrivit ofera culturilor agricole randamente uriase de productie.

Bazandu-se pe aceste observatii, fermierii americani au gasit hibrizii si soiurile care s-au adaptat cel mai bine udarilor cu norme mici de apa. De asemenea au cautat sa gaseasca acele informatii care sa le ofere, momentul cel mai economic de aplicare a udarilor, respectiv cantitatea minima utila, perioada de udare, si momentul in care se poate declansa udatul in conditiile de stres al plantelor.

Pentru a face fata acestor provocari fermierii au apelat la tehnologie, cum ar fi senzorii de sol pentru a monitoriza umiditatea exacta. Se estimeaza ca prin utilizarea lor se reduc costurile la hectar cu aproximat 16 dolari. Aceasta tehnologie de irigare, alaturi de plantele verzi si lucrarile minime ale solului reprezinta “Revolutia de catifea” in agricultura respectivului stat american.

Rezultatele acestor tehnologii au fost extinse pe milioane de hectare de grau de primavara, grau de toamna, porumb, soia, in ultimii 20 de ani si au generat venituri suplimentare de 1,1 miliarde dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.