Parcul Dendrologic din Simeria va fi curatat de voluntari

Parcul Dendrologic din Simeria va fi curatat de voluntari

Primaria i-a invitat pe locuitori sa participe la infrumusetarea celei mai apreciate atractii turistice a orasului

Zeci de voluntari din Simeria au raspuns invitatiei administratiei publice locale de a participa la o actiune de curatire a vegetatiei care a invadat Parcul Dendrologic din localitate.

Emil Risteiu

Actiunea demarata de primarie se va desfasura pe parcursul mai multor saptamani. In cursul zilei de ieri, la actiunea de curatire a parcului a participat si edilul orasului Emil Risteiu (foto mic).

Politisti si locuitori, cot la cot

Inca de la primele ore ale diminetii, zeci de voluntari si angajati ai Primariei Simeria se aflau in Parcul Dendrologic pentru a participa la o actiune de curatire. Prin demararea acestui proiect, administratia publica localasi-a propus printre altele sa efectueze ample actiuni de curatire a zonelor in care vegetatia a invadat arboretul, astfel incat sa extinda suprafata ce va putea fi vizitata de publicul larg. In paralel cu aceasta actiune se desfasoara activitati ce vizeaza curatirea celor patru lacuri, precum si refacerea podurilor sau a gardurilor care imprejmuiesc parcul.

De la demararea acestei actiuni si pana acum, la actiunea de voluntariat au participat politistii din Simeria, cei din cadrul Politiei Locale, precum si angajatii ai primariei si zeci de locuitori. La actiunea de ieri, a fost prezent si primarul orasului Simeria, Emil Risteiu care a lucrat „cot la cot” cu voluntarii. „Ma bucur sa constat ca foarte multi locuitori ai orasului au raspuns pozitiv initiativei noastre. Actiunea va contiuna si speram sa ni se alature tot mai multi locuitori ai orasului. Le multumesc celor care si-au rapit din timpul lor liber si au fost alaturi de noi. Cu siguranta, demersul nostru va fi un succes”, a precizat primarul Emil Risteiu.

Raritati pe suprafata mare

Parcul Dendrologic din Simeria se intinde pe o suprafata de 70 de hectare si are un relief variat, cu lacuri si izvoare, poieni si alei serpuitoare. La intrarea in parc pot fi admirati stejarii piramidali si resedinta fostei familii nobiliare. Mai pot fi intalnite de asemenea exemplare de stejar piramidal, chiparos de balta, coniferul oriental, arborele de pluta, eucaliptul. Parcul este strabatut de apele Streiului, care impart rezervatia in doua zone distincte. Prima zona se intinde pe terasa superioara, pana la canalul Streiului, cu o suprafata mai restransa, de 5,4 hectare, si numeroase specii de arbori si arbusti. In cea de-a doua zona, situata intre canalul Streiului si raul Mures, vegetatia este exoticasi naturala, de lunca. Colectia dendrologica a parcului avea la inceputul anului 1949 peste 250 de specii de arbori. In prezent, in parc exista 2.165 de specii diferite de plante si arbori exotici rari pentru aceasta zona a Europei. Aici a avut loc studiul experimental de aclimatizare a arborelui de Segovia Gigantea, care este originar din Africa, dar si a speciilor de arbori, arbusti si plante exotice, pentru infrumusetarea parcurilor urbane din Romania si din intreaga lume. Statiunea si Parcul Dendrologic de la Simeria se bucura de recunoastere pe plan mondial in domeniul silviculturii. Conform Enciclopediei Britanice, parcul din Simeria ocupa locul al treilea ca frumusete si numar de specii de arbori in Europa si pozitia a 11-a pe plan mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *