Beneficiile vinul asupra s?n?t??ii

Beneficiile vinul asupra sanatatii

Specialistii spun ca vinul consumat in cantitati mici poate fi benefic pentru sanatate. Indicat este cel rosu, datorita continutului ridicat de polifenoli. Daca nu suferi de boli cronice, consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile care au avut…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe

Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, citate de Adevarul. Sunt depistate anual peste 3.000 de cazuri noi iar specialistii spun ca a devenit boala care provoaca cele mai multe decese. Organizatia Mondiala a Sanatatii a constatat ca numarul cazurilor de deces din cauza cancerului a ajuns la 12,5% din total, devansand SIDA, tuberculoza si malaria. In…

Citește mai departe

Nucile si fructele de padure ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta

Care sunt alimentele ce ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta? Sunt destul de multe, cum ar fi: nucile, ceaiul, fructele de padure si altele. Mai jos vom vorbi putin despre fiecare in parte.   Nucile Consumul de nuci revitalizeaza functiile cognitive si motoare. Contine un compus de acid alfa-linoleic si alti polifenoli, care actioneaza…

Citește mai departe

Acai – un superfruct

Studiile moderne au aratat ca adi-tio-na-rea unor ingrediente natura-le in teh-nologiile de fabricatie pot conduce la rezultate spectaculoase: cres-te-rea termenului de valabilitate, cres-te-rea continutului de acizi grasi mo-no-nesaturati (MUFA) si a celor poli-ne-saturati (PUFA) din produsele lac-ta-te probiotice, reducerea continutului de acizi grasi saturati. International Dairy Journal a pu-bl-icat recent studiile unei echipe de cercetatori…

Citește mai departe

Lista celor trei alimente esentiale pentru barbati si femei

Fasolea, iaurtul si fructele de padure sunt recomandate femeilor, iar bananele, stridiile si pestele gras sunt ideale pentru barbati, sustin nutritionistii. Pentru ca suntem diferiti, nutritionistii atentioneaza ca exista anumite alimente care au beneficii asupra organismului unuia dintre sexe. Astfel, potrivit specialistilor, exista afectiuni specifice barbatilor si boli de care sufera mai mult femeile, iar…

Citește mai departe

Top 5 surse naturale de viata lunga

Efectele negative ale radicalilor liberi sunt considerate de oamenii de stiinta ca fiind cauzele principale ale imbatranirii premature. Afla ce alimente bogate in antioxidanti trebuie incluse in dieta, pentru a te proteja impotriva lor. Desi multi antioxidanti pot fi obtinuti din surse alimentare, este dificil sa asimilezi necesarul zilnic doar dintr-o singura categorie de alimente….

Citește mai departe

Folosit des, uleiul de rapita previne infarctul

Uleiul de rapita, extras din semintele plantei, are o multime de intrebuintari in medicina populara. Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist in dermatologie, acupunctura si homeopatie, ne-a dezvaluit cateva din efectele benefice ale acestuia asupra organismului uman. Contine acid alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajuta la reducerea hipertensiunii si la scaderea nivelului de colesterol,…

Citește mai departe