Folosit des, uleiul de rapita previne infarctul

Uleiul de rapita, extras din semintele plantei, are o multime de intrebuintari in medicina populara. Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist in dermatologie, acupunctura si homeopatie, ne-a dezvaluit cateva din efectele benefice ale acestuia asupra organismului uman.Rapita

Contine acid alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajuta la reducerea hipertensiunii si la scaderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sange pe artere si diminuand riscul aparitiei unor boli cardio-vasculare.
Consumat in mod regulat, uleiul de rapita are efect antiinflamator asupra vaselor de sange, care nu se mai sparg atat de usor.
Are un rol important in buna functionare a creierului, datorita acizilor grasi pe care ii contine si care intervin in prevenirea depresiilor, a unor crize de dementa si chiar a maladiei Alzheimer.
Continutul de acizi grasi de tip Omega 3 recomanda uleiul de rapita drept un tratament eficient al disfunctiilor erectile. Efectul acestuia e comparabil cu cel al somonului sau al macroului.
Datorita continutului sau de vitamina E, uleiul de rapita are proprietati antioxidante si de regenerare celulara, asa ca poate fi adaugat in cada cu apa calda (la o temperatura suportabila pentru corp), seara, inaintea unei bai de relaxare de 15-20 de minute. Dupa cateva reprize de rasfat de acest fel, vei observa ca pielea se tonifiaza, iar corpul e plin de energie.

Da gust bun salatelor si carniiulei de rapita

Uleiul de rapita este excelent in salate calde sau reci, combinandu- se perfect cu gustul de lamaie, cu aroma carnii de vita sau a celei de somon, cu legumele coapte, sparanghelul, pastele sau orezul fiert. Calitatile sale sunt distruse insa prin fier- bere sau prajire la temperaturi foarte mari.

Din seminte se face si carburantul biodiesel

Rapita este materia prima pentru unul dintre cei mai cunoscuti combustibili vegetali: biodieselul, alternativa ecologica a motorinei. Acest tip de carburant poate fi utilizat la toate motoarele Diesel din ultimele generatii si nu are efecte nocive asupra mediului. Singurul impediment poate fi o diminuare usoara a performantelor de rulare.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *