Woody, vulpoiul care-i pacaleste pe ursi

0
609

Ursul pacalit de vulpe chiar exista. Si nu este vorba despre unul singur, asa cum spune povestea lui Ion Creanga, ci de… 45 de Mos Martini. Traiesc cu totii in rezervatia de la Zarnesti, judetul Brasov, unde, de curand, l-au primit printre ei pe vulpoiul Woody. Mai hot decat roscovanul din istorioara plina de farmec a parintelui „Amintirilor din copilarie”, acesta nu fura pestele din carul taranului, ci se infrupta din hrana batranilor ursi.ursi-zarnesti

Roscatul Woody si-a petrecut o buna parte din viata executand tumbe la un circ. A fost fortat sa incante publicul, a trebuit sa sara prin cercul de foc pentru aplauze, iar in timpul unui astfel de numar si-a ars coada si a ramas fara jumatate din ea. Dupa ce nu au mai avut nevoie de el, circarii l-au abandonat langa un grup scolar din Brasov. Acolo a fost gasit de reprezentantii unei asociatii de protectie a animalelor, care l-au dus in rezervatia „LiBEARty” de la Zarnesti.

Roscovanul a fost vedeta la circvulpoiul Woody

De atunci, viata vulpoiului Woody s-a schimbat in bine. „Nici noua nu ne vine sa credem cat de repede s-a adaptat. Mici probleme au fost, dar la inceput. Pentru ca vulpile sunt purtatoare de rabie, o perioada a stat in carantina. Apoi l-am eliberat in tarcul destinat ursilor sub doi ani. Acum e mica noastra vedeta”, ne-a declarat Cristina Lapis, directoarea rezervatiei.

Chiar daca Woody este singurul vulpoi printre 45 de ursi, roscovanul nu pierde nici o ocazie de a-i pacali pe mormaitorii cu care convietuieste. Asa ca, imediat cum se aduce hrana, se apropie pe furis, incet-incet, ca si cum nu l-ar interesa deloc mancarea. Asteapta un moment in care ursii nu sunt atenti si le fura bucata cea mai apetisanta, lasandu-i cu buza umflata.

Sursa: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.