Primaria arunca in strada cainii comunitari „culesi” inaintea summitului

0
612

La cateva ore dupa incheierea Summitului Nato, Bucurestiul a fost „repopulat” cu maidanezi. Mai multe Dacii Papuc acoperite au descins in cartierele din sectoarele 1 si 5 ale Capitalei si au eliberat cainii stransi de pe strazi inainte de summit. Tragedia este ca animalele au fost eliberate in cu totul alte zone decat cele de unde au fost culese. Mutati, cainii au inceput lupta pentru suprematie, iar noaptea cartiere precum Rahova, Ferentari sau Cotroceni au devenit „teatre de operatiuni” pentru haitele care se incaiera. Maidanezii sunt agresivi si cu oamenii si reprezinta un adevarat pericol public.

Mai mult de o suta de caini vagabonzi au fost ridicati, inainte si pe perioada summitului, de pe strazile Capitalei si cazati in adaposturile Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA) de la Chiajna si din bdul Theodor Pallady. Imediat dupa plecarea ultimilor oficiali care au participat la evenimentul gazduit de Bucuresti, mare parte dintre ei au fost eliberati si s-au reintors pe langa ghenele de gunoi unde isi duceau veacul. Insusi primarul general Adriean Videanu a recunoscut ca mentinere
a patrupedelor in adaposturi este mult prea costisitoare astfel incat municipalitatea e nevoita sa procedeze la eliberarea lor. Distractia e insa ca, potrivit unor sesizari primite la redactie, maidanezii nu au fost dusi exact in locul de unde au fost capturati, ci in altele. De pe urma acestui fapt au avut de suferit atat cetatenii, din cauza urletelor si latraturilor, cat si animalele care s-au vazut puse in ipostaza de a se bate pentru teritoriu. Dr. Simona Panaitescu, directoarea ASA, ne-a declarat ca nu este vorba de prinderea mai multor caini ca de obicei: „Este vorba de 120 de caini comunitari care au inceput sa fie capturati cu trei saptamani inaintea summitului. Zonele cele mai vizate au fost din sectoarele 1 si 5, in special din preajma -culoarului unic- si a hotelurilor Mariott si Sofitel. Trei sferturi dintre ei au fost solicitati in vederea adoptiei si au fost sterilizati. Cazarea pe o saptamana costa 140 RON pe cap de animal. In prezent, avem 500 de caini in adaposturi, destul de multi, cu toate ca s-au mai eliberat cateva locuri. Pana acum au plecat doar cativa. Cei de la Mariott si Sofitel au venit, si-au identificat cainii si i-au luat pe semnatura proprie. Probabil ca i-au recuperat, pentru ca ii ajuta la paza…Din pacate nu se aplica sanctiunile prevazute de Legea 227/2002, de la 10 la 25 de milioane de lei vechi, pentru cei care adopta caini comunitari si apoi le dau drumul inapoi pe strada. Politia nu se baga. Spun ca legea (n.n. 9/2000) nu are norme metodologice. Asta e”. Ceea ce spun autoritatile nu se compara in nici un fel cu ceea ce vedem pe strada. Luni noapte, spre exemplu, pe strada Telita din cartierul Rahova s-au dat adevarate lupte de strada intre haitele de caini proaspat formate si trecatorii intarziati. Aici se adunasera cu totul alte animale decat cele aciuate in mod constant pe langa blocuri. Cainii fusesera adusi cu o seara inainte de persoane neidentificate. Locatarii au sesizat primaria si politia, insa nimeni nu a luat pana in prezent vreo masura.

Sursa: Gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.