Array

Primaria clujeana are unda verde sa cheltuiasca peste 17 milioane de lei pentru crearea a 15,4 kilometri de piste de biciclete

Primaria clujeana are unda verde sa cheltuiasca peste 17 milioane de lei pentru crearea a 15,4 kilometri de piste de biciclete

Primaria clujeana are unda verde sa cheltuiasca peste 17 milioane de lei pentru crearea a 15,4 kilometri de piste de biciclete intre Cluj-Napoca si comunele Floresti si Apahida si a 50 de statii de inchiriere biciclete si sa achizitioneze 540 de biciclete, pe care clujenii le vor putea utiliza gratuit, pe baza unei cartele. Licitatia va avea loc la inceputul lunii aprilie.
Tweet

Contractul de finantare de peste 17 milioane de lei, din care peste 13 milioane de lei sunt bani europeni, care vizeaza realizarea unei retele de statii self-service pentru inchirierea de biciclete pe traseul Floresti – Cluj-Napoca – Apahida a fost semnat anul trecut intre primarie si autoritatea de management, Ministerul Dezvoltarii. Achizitia in cadrul proiectului a fost lansata abia in luna martie, dupa ce documentatia a fost analizata de Agentia Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. Licitatia va avea loc la inceputul lunii aprilie, pe data de 3. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Contractul implica “achizitie executie lucrari statii self-service de biciclete, piste si trasee pentru biciclisti in municipiul Cluj-Napoca, Floresti si Apahida” si este estimat la peste 12,2 milioane de lei. “Valoarea totala a proiectului este de 17 milioane de lei. Am lansat abia acum procedura deoarece caietul de sarcini a stat foarte mult la ANRMAP pentru verificari. Vom avea si o licitatie pentru publicitate in cadrul proiectului, programata dupa sarbatorile de Paste. Achizitia principala, de implementare a proiectului, va avea loc la inceputul lunii aprilie. La final, vom avea 540 de noi biciclete, 50 de statii de inchiriere, din care 43 in municipiu, si se vor proiecta 15,4 kilometri de piste”, a explicat primarul interimar Radu Moisin.

Dupa realizarea statiilor self-service de inchiriere a bicicletelor, potrivit primariei, din orice punct al orasului clujenii se vor putea deplasa gratuit in orice alt punct, ridicand o bicicleta din una dintre cele 50 de statii si lasand-o la sosire in cea mai apropiata statie. Totul pe baza unui card emis la cerere, care permite ridicarea din statie a unei biciclete si depozitarea in punctul de sosire.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente