Ora Pamantului Ramnicu Valcea

Ora Pamantului Ramnicu Valcea

Pe 31 martie 2012 va avea loc Earth Hour (Ora Pamantului) – cea mai mare actiune voluntara de mediu din istorie, implicand 1,8 miliarde de oameni din intreaga lume. Sambata, 31 martie, intre orele 20:30 si 21:30, la initiativa WWF (World Wide Fund for Nature) – organizatia care coordoneaza de sase ani acest eveniment, oameni si institutii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile in peste 5000 de orase.

In 2011, 5200 de orase din intreaga lume, dintre care 53 din Romania au stins lumina pe 26 martie. Municipiul Ramnicu Valcea s-a numarat printre cele 53 de orase oficiale din Romania, contribuind semnificativ la transmiterea mesajului campaniei.

Si in 2012, la indemnul administratiei locale, peste 30 de societati comerciale, institutii publice si unitati scolare si-au anuntat participarea la Earth Hour, astfel ca sambata, 31 martie 2012, intre orele 20.30 – 21.30, la sediile lor va fi stinsa lumina.

Evenimentul va fi marcat si in Scuarul Mircea cel Batran unde vor fi prezenti elevi ai scolilor din municipiu care vor realiza semnul Earth Hour din candele. De asemenea, cu sprijinul Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei – Centrul Local “Mircea cel Batran” Ramnicu Valcea vor fi organizate jocuri, iar actorii Teatrului Municipal Ariel si elevii Liceului de Arte “Victor Giulanu” din Ramnicu Valcea vor oferi momente artistice.

Nu in ultimul rand, municipalitatea face apel catre toti cetatenii din Ramnic sa participe la Ora Pamantului, stingand lumina sau macar reducand consumul de energie electrica.

Expresia cantitativa a participarii municipiului Ramnicu Valcea la Ora Pamantului va fi realizata cu sprijinul CEZ Romania, care va monitoriza consumurile de energie electrica din intervalul orar 20.30 – 21.30 al zilei de 31 martie si le va compara cu consumurile dintr-o zi obisnuita.

In cursul acestei saptamani, Primaria municipiului Ramnicu Valcea impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Valcea vor face prezentari de spoturi de promovare a acestui eveniment in mai multe unitati scolare din oras.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente