Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) declara ca sustine promovarea transportului public urban ecologic

  0
  374
  Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) declară că susţine promovarea transportului public urban ecologic
  Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) declara ca sustine promovarea transportului public urban ecologic
  Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) declara ca sustine promovarea transportului public urban ecologic

  Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) declara ca sustine promovarea transportului public urban ecologic, inclusiv a celui cu vehicule in regim taxi, lucru care se intampla in aproape toate marile capitale, dar precizeaza ca in nicio situatie acestea nu sunt achizitionate de catre autoritatea locala.
  „In aproape toate marile capitale se pune problema realizarii unei flote de masini ecologice, in special pentru transportul urban, fiind avute in vedere inclusiv vehiculele pentru transport in regim de taxi. In acest sens, reamintim ca vehiculele taxi sunt detinute de catre operatori, in baza unei investitii proprii a acestora si, in nicio situatie, acestea nu sunt achizitionate de catre autoritatea locala”, se precizeaza intr-un comunicat al PMB remis luni.

  Potrivit sursei citate, in acest sens, municipalitatea a demarat un proiect pilot privind realizarea primei statii de alimentare a vehiculelor electrice destinate transportului public sau privat, statie care va fi realizata in cadrul unui parteneriat prin care investitorul va suporta costurile, iar municipalitatea va pune la dispozitie, intr-o parcare publica, amplasamentul pentru construirea ei.

  In urma experientei acumulate in urma acestui proiect pilot, municipalitatea va demara un proiect mai amplu privind stimularea vehiculelor electrice in Capitala, in special a vehiculelor taxi, pe principiul utilizarii la capacitate maxima a investitiilor private, mai precizeaza PMB. Precizarile PMB survin unor informatii de presa privind intentia Municipalitatii de a achizitiona vehicule electrice pentru transport public.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.