Primaria Pitesti a devenit „Primaria verde”

  0
  490
  Primăria Piteşti a devenit ,,Primăria verde”
  Primaria Pitesti a devenit ,,Primaria verde”

  Se pare ca Mos Nicolae a venit mai devreme pentru primarul Tudor Pendiuc care a primit de la ministrul Mediului, Rovana Plumb, diploma ,,Primaria Verde”. Este vorba de o distinctie oferita municipiului nostru pentru implementarea proiectului ,,Creare parc Lunca Argesului”.

  Acest titlu a fost acordat in urma unui concurs national, organizat de Info Mediu Europa, concurs la care au participat primariile din orasele mari ale tarii. Municipiul nostru a primit maximum de 65 de voturi din partea juriului si s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Arad.
  ,, E o mare bucurie pentru noi si o onoare, in egala masura, faptul ca am primit acest titlu. Ma bucur ca am putut realiza din acea zona unde se aduna gunoiul, un parc de o frumusete deosebita si de care se vor bucura nu doar pitestenii, ci locuitorii intregului judet”, a spus primarul Tudor Pendiuc.
  Parcul,, Lunca Argesului” este o investitie de peste patruzeci de milioane de lei si este amplasat in partea de nord a municipiului Pitesti, in zona periferica a orasului, pe terasa inferioara a Raului Arges, intre rau, soseaua de centura a orasului si autostrada Pitesti-Bucuresti.
  Parcul va fi deschis publicului larg la primavara si are o importanta deosebita si la nivel social, el devenind un important punct de intalnire, de petrecere atimpului liber, oferind la nivelul activitatilor-terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, precum si un cadru plantat potrivit pentru promenada si relaxare, agrement si oglinzi de apa.

  Pentru ca surprizele sa fie si mai mari pentru Tudor Pendiuc, ministrul Rovana Plumb l-a anuntat pe edilul pitestean faptul ca ,, padurea Trivale va fi desemnata rezervatie naturala de tip forestier.”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.