“Un film fain” despre Tasuleasa Social, astazi, la Sinagoga din Bistrita

  0
  697
  Golden Award pentru Asociatia Tasuleasa Social
  “Un film fain” despre Tasuleasa Social, astazi, la Sinagoga din Bistrita

  Asociatia Tasuleasa Social a avut inca un an plin, al 11-lea de cand a fost infiintata de Alin Uhlmann Useriu la Piatra Fantanele. Azi, la Sinagoga din Bistrita, de la ora 17.00, va fi proiectat un documentar special: “Un film fain”. Regizorul Andrei Dascalescu si reprezentantii Tasuleasa vor fi prezenti pentru a vorbi despre film si voluntariat.

  Ajutorarea locuitorilor din localitatile afectate de viscol, iarna trecuta, in judetul Vrancea, doua actiuni de impadurire cu 450 de voluntari si 10.000 de puieti plantati, ecologizarea pesterii Izvorul Tausoarelor, participarea la Swimathon 2012 Cluj-Napoca, cursuri de prim ajutor, implicarea localnicilor in colectarea deseurilor din Piatra Fantanele sunt cateva dintre actiunile organizate de Tasuleasa anul acesta.

  In acelasi timp, de programul educational „Padurea Pedagogica” au beneficiat, in 2012, nu mai putin de 900 de tineri, iar anul a fost marcat si de cateva evenimente culturale inedite: Marcel Iures a jucat piesa „Absolut” regizata de Alexandru Dabija, Ada Milea si Bobo Burlacianu au concertat la sediul asociatiei, Maria Raducanu, Robin and the Backstabbers si Zoltan Butuc au cantat la impaduriri, iar o animatie despre istoricul Tasulesei a fost proiectata la Bucuresti in cadrul festivalului Animest.

  Un an plin, ca mai toti anii de pana acum, dar unul special si datorita faptului ca printre noii voluntari ai Asociatiei se numara regizorul de film documentar Andrei Dascalescu. Regizorul e cunoscut in lumea filmului pentru „Constantin si Elena”, unul dintre cele mai de succes filme documentare romanesti ale ultimilor ani.

  Andrei a participat la multe dintre proiectele Tasuleasa din acest an, documentandu-le intr-un film: „In ianuarie am descoperit aceasta asociatie si, mai ales, oamenii minunati care o sustin. Aici am aflat ce inseamna cu adevarat voluntariatul, iar realizarea acestui film a fost un pretext perfect pentru a-mi petrece mare parte din 2012 la Tasuleasa” povesteste Andrei Dascalescu, care si-a intitulat documentarul intr-un mod inedit: „Un film fain”.

  Filmul a avut o proiectie de gala la Bucuresti, in prezenta unor personalitati precum Marcel Iures, Ion Barbu, Cosmin Bumbut, Marius Chivu si Radu Banzaru, iar pe 5 decembrie, de Ziua Internationala a Voluntarilor, va fi proiectat la Sinagoga Bistrita: „Proiectia de la Bistrita va fi un moment special, iar multi dintre tinerii bistriteni care au participat la actiunile Tasuleasa se vor regasi in film” declara Alin Uhlmann Useriu.

  Proiectia incepe la ora 17:00, intrarea este libera, iar regizorul Andrei Dascalescu si reprezentantii Tasuleasa vor fi prezenti pentru a vorbi despre film si despre voluntariat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.