Primaria pregateste impaduriri masive, pentru a le asigura oradenilor minimumul legal de spatiu verde

0
698
Pădurile României, condamnate la încă 7 ani de distrugeri
Primaria pregateste impaduriri masive, pentru a le asigura oradenilor minimumul legal de spatiu verde

Primaria Oradea are la dispozitie inca doi ani pentru a le asigura oradenilor spatiul verde minim cuvenit, potrivit legii. In prezent, oradenii beneficiaza de 9,14 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, fata de minimum 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, cat prevede o ordonanta de urgenta din 2007.

Municipalitatea oradeana va folosi doua spatii carora nu le poate gasi nicio utilitate, pentru a le transforma in „fabrici de oxigen”. Este vorba despre o suprafata totala de 140 de ha, in incinta Uzinei de Apa de pe strada Clujului si a statiei de epurare a apelor uzate de pe Soseaua Borsului. „Pentru realizarea investitiei Primaria Oradea doreste accesarea unor finantari de la Administratia Fondului pentru Mediu in cadrul sesiunii de depunere proiecte din acest an”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de catre municipalitate. Primaria va trebui sa pregateasca studiile de fezabilitate aferente. Valoarea estimata a proiectului este de 50.000 lei (fara TVA).

Consiliul Local si-a dat acordul, in sedinta ordinara de joi, pentru impadurirea celor doua spatii care, din cauza locatiilor si destinatiilor, nu pot fi folosite pentru constructii, parcuri sau amenajari diverse. Conform Ordonantei de Urgenta nr. 114/2007, autoritatile locale au obligatia de a asigura minim 26 mp de spatiu verde/locuitor pana la data de 13 decembrie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.