Siguranta in fata cutremurelor a centralei de la Fukushima, atestata de un document vechi de un deceniu

  0
  289
  Energetica nucleară rusă, strâmtorată în Europa
  Siguranta in fata cutremurelor a centralei de la Fukushima, atestata de un document vechi de un deceniu

  Organele de reglementare din cadrul centralei nucleare de la Fukushima s-au bazat pe un document de atestare de o singura pagina si vechi de aproape un deceniu, in evaluarea gradului de siguranta al centralei in fata cutremurelor si a tsunami-urilor , relateaza Yahoo!News.

  Documentul respectiv, emis in decembrie 2001, ecludea posibilitatea unui tsunami suficient de puternic incat sa poata afecta centrala, dar oferea argumente saracacioase care sa sustina aceasta ipoteza. In urmatorii noua ani, in pofida progreselor tehnologice din domeniul stiintei cutremurelor si tsunami-urilor, documentul a adunat doar praf si nu a fost niciodata actualizat.

  In 2010, cand expertii de la Tokyo Electric Power Company (TEPCO) au reevaluat in sfarsit gradul de siguranta al centralei, concluzia finala a fost aceeasi: structura va ramane in afara oricarui pericol, in oricare dintre scenariile imaginate.

  In toata aceasta perioada, studiile in domeniul seismologiei au aratat de nenumarate ori pericolul producerii unor tsunamiuri uriase care sa loveasca coasta de nord-est a Japoniei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.