Primaria Timisoara vrea o centura verde pentru a ne scapa de o parte din praf

  0
  317
  Primaria Timisoara vrea o centura verde pentru a ne scapa de o parte din praf
  Primaria Timisoara vrea o centura verde pentru a ne scapa de o parte din praf

  Autoritatile din Timisoara sustin ca se vor investi bani in urmatorii ani pentru realizarea unei „centuri verzi” de protectie in jurul municipiului care va limita cantitatea de praf care ajunge in oras. Realizarea acestui proiect depinde insa si de sumele care vor fi alocate in bugetul local, in urmatorii ani.
  Seful Serviciului de Protectie a Mediului din cadrul Primariei Timisoara, Adrian Bere, sustine ca autoritatile locale se implica in aceasta problema. El a afirmat ca, in ultimii ani au fost plantate 20 de hectare de arbori in zona Mehala, iar aceste plantari vor continua, insa totul depinde de bugetul de anul viitor.

  „Avem un plan de centura verde prevazut in bugetul din 2011. Este un plan etapizat de realizare a acestui obiectiv pentru a crea aceste tampoane verzi. Avem mai multe locatii unde dorim sa plantam arbori, zone in Calea Torontalului, Calea Lugojului, Ovidiu Balea, Calea Sagului. Insa totul depinde de cati bani vom avea anul viitor pentru cumpararea terenurilor necesare si pentru plantari”, a afirmat Bere.

  Oficialul municipalitatii timisorene a evitat insa sa spuna cati bani au fost solicitati sa fie alocati in bugetul de anul viitor pentru acest proiect, afirmand doar: „o sa vedeti in buget, incercam sa realizam si acest obiectiv”.

  Va reamintim ca, luni, directorul Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, Vasile Ciupa, afirma ca o parte a prafului din Timisoara provine de la sarbi, deoarece orasul nu mai este protejat de zone impadurite care sa limiteze cantitatea de particule purtate de vant dinspre vecinii nostri de la sud de Dunare.

  Subiectul depasirilor limitelor de poluare a ajuns in actualitate dupa ce Comisia Europeana a amenintat ca va demara procedura de infringement impotriva Romaniei pentru nerespectarea conditiilor asumate de tara noastra in Tratatul de aderare. Demararea procedurii de infringement ar insemna amenzi de sute de mii de euro pentru Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.