Primaria vrea sa scoata poluatorii din Timisoara

Primaria vrea sa scoata poluatorii din Timisoara

Autoritatile locale si inspectorii Garzii de Mediu au efectuat un control in mai multe locatii din Timisoara, pe timp de noapte, pentru a constata la fata locului nivelul de poluare, mai ales ca exista zone industriale foarte aproape de zone rezidentiale.

Autoritatile locale par hotarate sa reduca nivelul poluarii din Timisoara, primarul avand un discurs necrutator la adresa companiilor care polueaza. „Orasul este supus unei poluari industriale de-a dreptul scandaloase. Cu nerusinare unele companii cred ca pentru locurile de munca pe care le ofera isi pot bate joc de oras si de sanatatea timisorenilor. Le transmit un avertisment foarte serios: daca nu inceteaza sa polueze orasul va trebui sa plece. Si vom gasi alti investitori in Timisoara care vor oferi locuri de munca la fel de bune respectand orasul”, a declarat primarul Nicolae Robu.

„Am declansat oficial o actiune de identificare a poluatorilor si in momentul in care voi putea face nominalizari le voi face si le voi transmite solicitarea municipiului Timisoara de a inceta sa polueze orasul, altminteri urmand sa facem demersurile necesare pentru ridicarea autorizatiei de functionare pe perimetriul municipiului”, a mai spus edilul sef.

Jumatate de oras este poluat

Primarul Timisoarei nu a dorit sa dea nume de firme, cel putin momentan, dar a spus ca poluarea cea mai mare se inregistreaza in zonele Soarelui, Lipovei si Padurea Verde. „O echipa de la Directia de Mediu a Primariei, impreuna cu reprezentanti ai Garzii de Mediu, au fost in diverse zone ale municipiului si au constatat ca, intr-adevar exista o poluare foarte severa. Lucru pe care, de altfel, foarte multi cetateni mi l-au sesizat. In perioada urmatoare se va proceda in termeni strict legali: se vor efectua masuratori si se va actiona fara menajamentePoluat este cartierul Soarelui, pana in zona Girocului, o buna parte din Calea Lipovei, zona Padurea Verde. Aproape jumatate din oras! Eu nu pot sa invinovatesc nicio companie, pot sa acuz o stare de fapt constatabila de oricine”, a concluzionat Robu.

Declaratiile autoritatilor vin la doar cateva zile dupa ce unul dintre marii angajatori din Banat, Continental, a deschis o noua hala de productie, pe Calea Buziasului, in care a investit 6 milioane de euro si care a creat 400 de noi locuri de munca. Compania Continental a avut mai multe „meciuri” cu cetatenii din nord-estul orasului, care reclama si acum poluarea produsa de fabrica de anvelope din zona UMT. Nici constructia noii hale nu a fost „linistita”, locuitorii din cartierul Ciarda Rosie fiind initial impotriva proiectului chiar daca este vorba de un punct de lucru al diviziei automotive si acolo nu se produc anvelope.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente