Primarii au termen sa foloseasca banii de mediu

Primarii au termen sa foloseasca banii de mediu

Proiectele europene de mediu aflate in intarziere ar putea ramane fara prefinantare dupa 1 septembrie. Ministerul Mediului si Padurilor a acordat prefinantare de mai bine de sase luni mai multor autoritati locale care pana acum nu au inceput efectiv sa puna in aplicare proiectele.

Din acest motiv Ministerul Mediului va opri doua treimi din dumele primite pentru proiecte.

“Avem cinci proiecte cu fonduri europene, toate pe deseuri si pe ape, la care s-au implinit deja sase luni de cand am acordat prefinantarea. Le-am dat termen sa inceapa cheltuielile efective pana la 1 septembrie. Dupa aceasta data am decis sa retragem doua treimi din banii acordati deja ca prefinantare. Si asta doar intr-o prima faza”, a spus Laszlo Borbely.

Cele mai multe probleme, potrivit ministrului, sunt cele legate de stabilirea regimului juridic al terenurilor pe care ar urma sa fie amplasate asa-numitele deponeuri – gropi de tranzit pentru gunoiul colectat de operatori.

Ministrul Mediului a semnat unui protocol pentru implementarea unui proiect cu finantare europeana in valoare de 73,5 milioane de euro pentru termoficarea orasului Ramnicu Valcea. 56,36 de milioane de euro pentru acest proiect sunt bani europeni si cofinantarea statului roman, 2,97 la suta fiind contributia Consiliului Judetean iar restul TVA.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente